Παρασκευή 8 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Μέχρι 300 δισ. δραχμές οι εγγυήσεις του δημοσίου

Πλαφόν και στα δάνεια που θα χορηγούνται από τις τράπεζες - σε κρατικές και ιδιωτικές επιχειρήσεις ή ιδιώτες - με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, έθεσε η κυβέρνηση. Το πλαφόν καθορίστηκε στο ποσό των 300 δισεκατομμυρίων δραχμών, με την Πράξη 5 της 27-3-98 του Υπουργικού Συμβουλίου, ακριβές αντίγραφο της οποίας δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (τεύχος Α' αριθ. 69/3-4-98).

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου, οι εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου, που μπορούν να παρασχεθούν υπέρ τραπεζών, χρηματοπιστωτικών οργανισμών ή οίκων, εταιριών χρηματοδοτικής μίσθωσης, Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, για την κάλυψη δανείων, εγγυητικών επιστολών και πιστώσεων, ορίστηκαν για το έτος 1998 στο ποσό των 300 δισ. δραχμών.

Και η παραπάνω απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου εντάσσεται στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση για την επιβολή του "λιγότερου κράτους".

  • Με άλλη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ορίστηκε σε 500 εκατ. δραχμές το ποσό της ετήσιας χορηγίας που θα διατεθεί φέτος από τα ταμεία του κράτους στις Ιερές Μονές του Αγίου Ορους

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ