Σάββατο 9 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
9 ΜΑΗ: ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΝΙΚΗΣ
Αιώνια χαραγμένη στις καρδιές των λαών

Η ΠΕΑΕΑ και οι ΕΑΜογενείς Ενώσεις της Εθνικής Αντίστασης διοργανώνουν εκδήλωση με την ευκαιρία των 53 χρόνων από τη συντριβή του φασισμού σήμερα, Σάββατο 9 του Μάη, στις 6.30 μμ, στο Πεδίον του Αρεως (Αγαλμα Αθηνάς)

Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης η σημερινή. Οσο και αν θέλουν οι δυνάμεις της αντίδρασης και του ιμπεριαλισμού να ξεχαστεί η αντιφασιστική εποποιία των λαών, όσο και αν επιδιώκουν να καταστήσουν ανενεργό τον παραδειγματικό της χαραχτήρα, η 9 του Μάη θα παραμείνει αιώνια βαθιά χαραγμένη στις καρδιές όλου του κόσμου ως η μέρα που η ανθρωπότητα έβαζε τέρμα στην εγκληματική εξάπλωση της φασιστικής πανούκλας. Θα θυμίζει σ' όλους ότι οι λαοί, ενωμένοι και αποφασισμένοι, μπορούν να αντιμετωπίσουν κάθε αντίπαλο που επιβουλεύεται την εθνική τους ανεξαρτησία και το μέλλον των παιδιών τους, όσο ισχυροί κι αν θεωρούνται. Θα δείχνει τον άλλο δρόμο, το δρόμο της αντίστασης και του αγώνα, σαν τον μόνο που μπορεί να τους οδηγήσει σε νικηφόρο τέρμα.

Η ΠΕΑΕΑ και οι ΕΑΜογενείς Ενώσεις της Εθνικής Αντίστασης, που συνεργάζονται μαζί της, καλούν όλους τους αγωνιστές, τους φίλους της Αντίστασης και όλους τους Ελληνες πατριώτες να συμμετάσχουν στο γιορτασμό των 53 χρόνων από τη συντριβή του φασισμού, που θα γίνει σήμερα Σάββατο 9 Μάη, στις 6.30 μμ, στο Πεδίον του Αρεως (Αγαλμα Αθηνάς).

"Οι αγωνιστές της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης", τονίζεται σε ανακοίνωσή τους, "γιορτάζουν στις 9 του Μάη, τη Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των λαών και ως Μέρα της ελληνικής Εθνικής Αντίστασης σ' όλες τις πόλεις της Ελλάδας. Καταγγέλλουν δε, την προσπάθεια των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων να μειώσουν τη σπουδαία σημασία της μέρας αυτής, 9 του Μάη, μετονομάζοντάς τη σε μέρα της Ενωμένης Ευρώπης.

Μόνο άνθρωποι και λαοί που δεν έζησαν ή δε μελέτησαν τους αγώνες και τις θυσίες, έμψυχες και υλικές, της ανθρωπότητας κατά του φασισμού, μπορούν να ξεχάσουν και να μη γιορτάσουν τη Μέρα αυτή της Νίκης.

Για τον λόγο αυτό, είναι αναγκαία η συμμετοχή όλων στην εκδήλωση. Θα είναι μια απάντηση στην απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει αυτό το γιορτασμό. Οι χτίστες της λευτεριάς, της δουλιάς, της δημοκρατίας και της ειρήνης θα την τιμήσουν και θα τη γιορτάσουν, όπως κάθε χρόνο".

  • Η ΔΕ του Παραρτήματος ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ της ΠΕΑΕΑ, προσκαλεί όλους τους εκπαιδευτικούς των σχολείων της πόλης του Αμαρουσίου να παρευρεθούν σήμερα μαζί με τους μαθητές τους στο γιορτασμό της επετείου της 9ης Μάη - Μέρας της Αντιφασιστικής Νίκης - στο Πεδίον του Αρεως
  • Πούλμαν για την εκδήλωση δρομολογούν τα Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ: Πετρούπολης από το δημαρχείο στις 5.30 μμ.Περιστερίου από το δημαρχείο στις 5.30 μμ.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης

Α' Μέρος

6.30μμ: Ανοιγμα της εκδήλωσης από τον Β. Λιόγκαρη

6.40μμ: Χορωδία της ΠΕΑΕΑ, Δ/νση Μάρας Δημητριάδου

6.50μμ: Χαιρετισμοί

7.00μμ: Κεντρική ομιλία από τον Φ. Τσέκερη

7.20μμ Ανάγνωση και έγκριση ψηφίσματος

Β' Μέρος

Μεικτή χορωδία και μαντολινάτα του Συλλόγου Φαρακλάδων "η Εύγηρος Κεφαλονιάς". Υπεύθυνος.: Παν. Μπαρμπάτης

Χορευτικό με παραδοσιακούς χορούς. Διευθύνει η Χριστίνα Λυκούδη


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ