Κυριακή 10 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Οι πολιτικοί μηχανικοί ψηφίζουν στις 24 του Μάη

Διακήρυξη της "Πανεπιστημονικής"

Στις 24 Μάη γίνονται οι εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο Σύλλογο Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας, έναν ολόκληρο χρόνο μετά τη λήξη της θητείας του απερχόμενου ΔΣ.

"Η ευθύνη για την κατάσταση αυτή - τονίζει στη διακήρυξή της η "Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Πολιτικών Μηχανικών" - βαρύνει αποκλειστικά την πλειοψηφία του ΔΣ, που προωθεί φανερά την παραπέρα απονεύρωση του ιστορικού συλλόγου και τη μετατροπή του σε σύλλογο - σφραγίδα".

Η "Πανεπιστημονική" καλεί κάθε πολιτικό μηχανικό να αναλογιστεί ότι "Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας - σφραγίδα δε σημαίνει απλά έναν ανύπαρκτο σύλλογο, αλλά, πολύ χειρότερα, έναν οργανισμό διαχείρισης που δρα σαν τροχοπέδη σε κάθε διεκδίκηση για λύσεις σε φιλολαϊκή κατεύθυνση".

Επίσης η "Πανεπιστημονική" καλεί όλους του πολιτικούς μηχανικούς σε έναν πολυμέτωπο αγώνα, κοινωνικά δίκαιο και αναγκαίο:

  • Για την αντιμετώπιση των επιταγών της ΕΕ, του ελληνικού μεγάλου κεφαλαίου και των μονοπωλίων, που οδηγούν στη συρρίκνωση της βιομηχανίας της χώρας, στο ξεπούλημα του ΟΤΕ, της ΔΕΗ και των άλλων ΔΕΚΟ.
  • Για την κατάργηση του αντιασφαλιστικού νόμου 2084/92, που, κομμένος και ραμμένος στις επιταγές της "Λευκής Βίβλου", οδηγεί στην παραπέρα υποβάθμιση του όποιου κοινωνικού χαρακτήρα του ΤΣΜΕΔΕ. Για την άμεση μείωση των εισφορών και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών.
  • Για την αντιμετώπιση, με αγωνιστική δράση, της ανεργίας, της υποβάθμισης και της υποαπασχόλησης, κυρίως των νέων μηχανικών.
  • Για τη στήριξη αυτών που υπηρετούν στο δημόσιο τομέα σε συνεργασία με τους συνδικαλιστικούς φορείς τους, για την οικονομική και επιστημονική αναβάθμισή τους, την προάσπιση των κατακτήσεών τους (μονιμότητα, ΣΣΕ κλπ. ), καθώς και την αναβάθμιση των δημοσίων υπηρεσιών, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του δημοσίου τομέα.
  • Για την ανάληψη αγωνιστικής δράσης για να χτυπηθεί το "λάδωμα" στις συναλλαγές, στις εργολαβίες και τις μελέτες. Για τη διεκδίκηση πραγματικής διαφάνειας και δίκαιου τρόπου ανάθεσης των μελετών και την οριστική κατάργηση των δημοπρασιών με μελέτη - κατασκευή.
  • Για την υπογραφή και, κυρίως, εφαρμογή αξιοπρεπών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
  • Για την προάσπιση του Κώδικα Αμοιβών, τη δημιουργία Μητρώου Κατασκευαστών Ιδιωτικών Εργων, την αύξηση των αμοιβών μελέτης - επίβλεψης ιδιωτικών έργων, οι οποίες να παρακολουθούν τον τιμάριθμο.
  • Για την προστασία του Λεκανοπεδίου Αττικής από τα μεγαθήρια των αθλητικών εγκαταστάσεων για τους Ολυμπιακούς του 2004, την αποκάλυψη των αποικιοκρατικού τύπου συμβάσεων για τα λεγόμενα μεγάλα έργα, που είτε εκτελούνται είτε σχεδιάζονται.
  • Για τη συμμετοχή του συλλόγου στο κίνημα για την ειρήνη στα Βαλκάνια, ενάντια στις επιβουλές κατά της χώρας μας από τη "νέα τάξη πραγμάτων".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ