Τρίτη 12 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Η γλώσσα της ευτέλειας

Είναι γνωστές σε όλους οι σκληρές νεοφιλελεύθερες απόψεις, που προβάλλει κατά καιρούς ο υπουργός Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης. Απόψεις, για τις οποίες επανειλημμένα έχουν εκφράσει το θαυμασμό τους οι "γνήσιοι" εκπρόσωποι του νεοφιλελευθερισμού, όπως ο Κ. Μητσοτάκης και ο Στ. Μάνος. Αυτές επαναλαμβάνει και στη χτεσινή συνέντευξή του στα "Νέα", όπου αναγορεύει άλλη μια φορά την ένταξη στην ΟΝΕ στη νέα "μεγάλη ιδέα του έθνους"! Η πρόκληση, όμως, βρίσκεται στο γεγονός πως επιχειρεί να εμφανίσει αυτήν την πολιτική ως φιλολαϊκή και μάλιστα ότι θα "υπάρξουν καλύτερα μέτρα κοινωνικής προστασίας, λιγότερη ανεργία, λιγότεροι αποκλεισμένοι"!

Ακόμα μεγαλύτερη γίνεται η πρόκληση, όταν δανείζεται επιχειρήματα από τη δική τους σαπίλα για να δικαιολογήσει την αναγκαιότητα της αντιλαϊκής λαίλαπας. Ετσι, αναφέρει το παράδειγμα εργαζόμενου (!) σε προβληματική που έφυγε με εφάπαξ 42 εκατ. δραχμών. Δεν αναφέρει, όμως, κανένα συγκεκριμένο στοιχείο, ούτε, βέβαια, ποια κυβέρνηση του τα έδωσε και γιατί...

Κατά τ' άλλα, καυχιέται ότι μιλάει τη "γλώσσα της αλήθειας". Μάλλον τη γλώσσα που μειώνει και ευτελίζει τα λαϊκά στρώματα και τα συμφέροντά τους μιλάει ο υπουργός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ