Τρίτη 12 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Απροκάλυπτοι εκβιασμοί

Οι εκβιασμοί του διεθνούς παράγοντα, κυρίως της αμερικανικής διπλωματίας, προς την κυπριακή κυβέρνηση, για να αποδεχτεί τη "λύση" που προωθεί ο Ρ. Χόλμπρουκ, βγαίνουν στην επιφάνεια, καθώς η Λευκωσία κάνει λόγο για ενορχηστρωμένη προσπάθεια υποδείξεων προς την κυπριακή κυβέρνηση για τους ρωσικούς πυραύλους S - 300.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Στυλιανίδης,σε χτεσινές δηλώσεις του, ανέφερε πως οι υποδείξεις για όσους εκφράζουν ανησυχίες για αποσταθεροποίηση, θα πρέπει να απευθυνθούν αποκλειστικά προς την τουρκική και όχι προς την κυπριακή κυβέρνηση.

Στέλνοντας, παράλληλα, μηνύματα με πολλούς αποδέκτες, ο Χρ. Στυλιανίδης επισήμανε ότι η κυβέρνηση εκφράζει τη λύπη της, γιατί δυστυχώς δεν είδε να διατυπώνεται καμία αντίδραση στις δηλώσεις του υπαρχηγού Τουρκικού Επιτελείου, Τσεβίκ Μπιρ,που επισκέφθηκε παράνομα την κατεχόμενη Κύπρο, ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στην Κύπρο αποτελούν "παράγοντα σταθερότητας και ότι δε θα την εγκαταλείψουν".

Ο Χρ. Στυλιανίδης είπε, επίσης, ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να παρασυρθεί σε αχρείαστους σχολιασμούς επί του θέματος των πυραύλων, παροτρύνοντας τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας να αποφύγουν υπερπροβολή του θέματος κατά τρόπο που, ίσως, προκαλέσει ζημιά στην ευαίσθητη αυτή χρονική περίοδο που διερχόμαστε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέφυγε να σχολιάσει τις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας, Ακη Τσοχατζόπουλου,επί του θέματος, σημειώνοντας πως δεν έχει στη διάθεσή του το πλήρες κείμενο των δηλώσεων. Υπενθύμισε, όμως, την πάγια θέση της Αθήνας για CASUS BELLI.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ