Τρίτη 12 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΕΙ
Μαζικό διεκδικητικό κίνημα αντίστασης

Η προοπτική καλύτερης λειτουργίας, δράσης και συντονισμού των "Πανσπουδαστικών Κινήσεων Συνεργασίας" ώστε να αγκαλιάσουν όλους τους φοιτητές που αντιστέκονται και θέλουν να παλέψουν για την αντεπίθεση του φοιτητικού κινήματος, ήταν ένα από τα κομβικά ζητήματα της 1ης Πανελλαδικής Συνάντησης των ΠΚΣ ΑΕΙ,που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή και Σάββατο στην Αθήνα. Στη συνάντηση έλαβαν μέρος εκπρόσωποι παρατάξεων από 92 συλλόγους της Ελλάδας, που αντάλλαξαν εμπειρία από την πλούσια δράση του προηγούμενου διαστήματος. Επίσης, εκλέχτηκε 15μελές Συντονιστικό Συμβούλιο το οποίο θα είναι υπεύθυνο και για την τακτική έκδοση περιοδικού των ΠΚΣ στα ΑΕΙ.

Οι εκπρόσωποι των ΠΚΣ συζήτησαν την κατάσταση στην ανώτατη εκπαίδευση, όπως αυτή διαμορφώνεται στο τοπίο της υλοποίησης του Ευρω - οράματος της κυβέρνησης, της ένταξης στην ΟΝΕ. "Η εφιαλτική προοπτική της επιβολής του εργασιακού μεσαίωνα και ο νέος τύπος εργαζομένου - απασχολήσιμου, συμβαδίζει με την κατάργηση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης, με τη δημιουργία σπονδυλωτού συστήματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, έντασης των ταξικών φραγμών στη μόρφωση", τονίζεται σε ανακοίνωση του Συντονιστικού Συμβουλίου.

Συζήτησαν επίσης, αναλυτικά για το νόμο 2525/97 και τις επιπτώσεις του, καθώς και για τους νέους νόμους που έρχονται με βάση τις εξαγγελίες και τις δηλώσεις εκπροσώπων της κυβέρνησης. Ιδιαίτερα απασχόλησε τους εκπροσώπους, η κατάσταση του φοιτητικού κινήματος, οι προοπτικές και τα προβλήματα που εκδηλώνονται, ιδιαίτερα μετά τη ματαίωση και για φέτος του 18ου Πανσπουδαστικού Συνεδρίου της ΕΦΕΕ. Επίσης, μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας συζητήθηκε η ευθύνη που αναλαμβάνουν οι ΠΚΣ - αλλά και οι δυνατότητες που υπάρχουν - για να αναπτυχθεί ένα μαζικό διεκδικητικό κίνημα αντίστασης στην κυβερνητική πολιτική που θα βάλει φραγμό στην υλοποίηση του 2525/97, που θα ωριμάζει καθημερινά την ανάγκη συνολικής σύγκρουσης με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, του Μάαστριχτ, του Αμστερνταμ και της "Λευκής Βίβλου", που μαζί με το εργατικό λαϊκό κίνημα της χώρας μας θα ανατρέψει τελικά αυτή την πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ