Τρίτη 12 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΙΟΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
Απεργία διαρκείας από σήμερα

Ενεργοποιήθηκε το απεργιακό ταμείο του Συλλόγου Εργαζομένων, ενώ σήμερα συνεδριάζει το ΓΣ της ΟΤΟΕ, στο οποίο η ΕΣΑΚ Τραπεζών θα προτείνει κλιμάκωση ενάντια στην αντεργατική κυβερνητική πολιτική

Σε απεργία διαρκείας προχωρούν από σήμερα οι εργαζόμενοι της Ιονικής Τράπεζας,ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης να την ξεπουλήσει. Χτες, πραγματοποιήθηκε η 24ωρη παντραπεζική απεργία που κήρυξε η ΟΤΟΕ ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης και σήμερα συνεδριάζει το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας για να αποφασίσει την παραπέρα πορεία των κινητοποιήσεων.

Ο σύλλογος της Ιονικής, σε ανακοίνωσή του, σημειώνει ότι ενεργοποιείται το απεργιακό ταμείο του Συλλόγου και τονίζει ότι πώληση της Ιονικής σημαίνει: "Μαζικές απολύσεις εργαζομένων, κλείσιμο καταστημάτων, κατάργηση στελεχών, εργασιακός μεσαίωνας, παραβίαση του ωραρίου χωρίς αμοιβή, κατάργηση του ασφαλιστικού μας ταμείου και διάλυση του επικουρικού".

Σημειώνεται επίσης ότι με τον αγώνα αυτό θα αποτραπεί και ένα τεράστιο σκάνδαλο, με "διάτρητες διαδικασίες πώλησης, τεράστια απόκλιση χρηματιστηριακής τιμής και αποτίμησης, ύποπτο παιχνίδι με τη μετοχή της στο Χρηματιστήριο".

Οι απεργοί της Ιονικής θα πραγματοποιήσουν αύριο συγκέντρωση, στις 12 το μεσημέρι, στο κεντρικό κατάστημα της Τράπεζας, στην Αθήνα.

Η ΕΣΑΚ εργαζομένων στις Τράπεζες θα προτείνει στο σημερινό Γενικό Συμβούλιο της ΟΤΟΕ να παρθεί απόφαση για αγώνα διαρκείας με διάφορες μορφές, αλλά με απαραίτητη προϋπόθεση τη συμμετοχή των τραπεζοϋπαλλήλων σ' αυτές. Η πρόταση της παράταξης για το αγωνιστικό πρόγραμμα θα συνοδευτεί από ένα πλαίσιο διεκδίκησης, που θα εναντιώνεται στα σχέδια της κυβέρνησης για τις ιδιωτικοποιήσεις, το ασφαλιστικό και τις εργασιακές σχέσεις. Ηδη στο προηγούμενο Γενικό Συμβούλιο είχε προτείνει συντονισμό με τις άλλες ΔΕΚΟ ενάντια στην πολιτική ιδιωτικοποιήσεων και καλούσε τη ΓΣΕΕ να αναλάβει το συντονισμό των κινητοποιήσεων.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιονική Γ. Μαρκάκης κατάγγειλε χτες την κυβέρνηση επειδή αγνοεί προκλητικά τους εργαζόμενους, δεν κάνει διάλογο, ευτελίζει την ΠΑΣΚΕ και εξαπατά ασύστολα συνδικαλιστικά στελέχη με πολυετείς αγώνες, ενώ δήλωσε πως παραιτείται από την Τομεακή Επιτροπή Τραπεζών - Ασφαλιστικών του ΠΑΣΟΚ και διαφοροποιείται από την ΠΑΣΚΕ Τραπεζών. Μαζί του αποχώρησε από την ΠΑΣΚΕ και η παράταξή του ΔΗΣΚ - Ιονικής. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων δεν παραιτείται πάντως από απλό μέλος του ΠΑΣΟΚ.

Στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση έξω από τα κεντρικά γραφεία της ΙΟΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ στην οδό Ιωνος Δραγούμη πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι απεργοί της Τράπεζας, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι της ΟΤΟΕ και του ΕΚΘ. Μιλώντας στους συγκεντρωμένους ο ΓΓ του ΕΚΘ Θ. Κυριακίδης κάλεσε σε συντονισμό των αγώνων τους εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ και στις Τράπεζες. Επίσης αντιπροσωπεία του ΕΚΘ και της ΟΤΟΕ πραγματοποίησε περιοδεία στα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας Μακεδονίας - Θράκης. Στους εργαζόμενους μίλησαν ο Θ. Κυριακίδης και οι συνδικαλιστές από το χώρο των τραπεζών Γ. Φουντουλάκης και Χρ. Σουλτανίδου, οι οποίοι κατήγγειλαν τη διοίκηση της Τράπεζας Μακεδονίας - Θράκης για την προσπάθεια εκφοβισμού των συναδέλφων τους ως προς τη συμμετοχή τους στην απεργία της ΟΤΟΕ. Η διοίκηση κινητοποίησε και υποχρέωσε τον Υπηρεσιακό Μηχανισμό της Τράπεζας να επιδοθεί σε έναν τηλεφωνικό αγώνα δρόμου, όπου ανακοινωνόταν με μορφή τελεσιγράφου ότι όποιος απεργεί, προβαίνει σε εχθρική ενέργεια (!) και ας προσέξει την πορεία του.

Οι ομιλητές σημείωσαν ότι ο Σύλλογος Εργαζομένων δεν έπρεπε να υποταχτεί στη διοίκηση της Τράπεζας και να υποκύψει στις απειλές. Αντίθετα θα έπρεπε να συνταχτεί με τους άλλους εργαζόμενους και να λάβει μέρος στην απεργία της ΟΤΟΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ