Τρίτη 12 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΗΚΕΒΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Στο επίκεντρο τα προβλήματα των ΕΒΕ

Με τη συγκρότηση κλαδικών και τοπικών επιτροπών αγώνα, νέας τοπικής διοίκησης και αντιπροσώπων για την πανελλαδική συνδιάσκεψη, ολοκληρώθηκαν την Κυριακή οι εργασίες της συνδιάσκεψης της ΔΗΚΕΒΕ Θεσσαλονίκης

Με την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου και εκπροσώπων για την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της ΔΗΚΕΒΕ, ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής η Τοπική Συνδιάσκεψη της ΔΗΚΕΒΕ Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, ο απερχόμενος πρόεδρος Νίκος Σουγανίδης παρουσίασε τις θέσεις της Κίνησης, ενώ ο γραμματέας Γ. Χατζηγεωργίου παρουσίασε τον απολογισμό δράσης και έθεσε τους νέους στόχους της ΔΗΚΕΒΕ για το επόμενο διάστημα.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Συνδιάσκεψης:

  • Επισημάνθηκαν οι καταστροφικές συνέπειες, που γνωρίζουν οι ΕΒΕ από την εφαρμοζόμενη πολιτική και ο υποκριτικός ρόλος των κομμάτων ΝΔ και ΣΥΝ, που, στην ουσία, υπηρετούν την ίδια πολιτική, η οποία έχει ως αποτέλεσμα την πτώση του τζίρου και το κλείσιμο επιχειρήσεων, ενώ, από την άλλη, εκφράζουν την υποστήριξή τους στα, κατά τα άλλα, δίκαια αιτήματα του κλάδου.
  • Καταγγέλθηκαν οι συνδικαλιστικές παρατάξεις, που υπονομεύουν το συνδικαλιστικό κίνημα, προσπαθώντας να εκτονώσουν τις αγωνιστικές διαθέσεις των ΕΒΕ και τονίστηκε πως για να αλλάξει αυτή η κατάσταση θα πρέπει να δυναμώσουν τα πρωτοβάθμια σωματεία και να ενεργοποιηθούν σε αγωνιστική κατεύθυνση. Σημαντικό ρόλο σ' αυτήν την πορεία θα πρέπει να παίξουν οι κλαδικές και τοπικές επιτροπές που συγκροτήθηκαν από τη ΔΗΚΕΒΕ.

Τις εργασίες της Συνδιάσκεψης παρακολούθησε εκ μέρους της Πανελλαδικής ΔΗΚΕΒΕ ο Χρήστος Κορτζίδης, ο οποίος κάλεσε τα στελέχη και τα μέλη της Κίνησης, μπροστά στην εντεινόμενη αντιλαϊκή επίθεση, τη διάλυση του 8ωρου, τα νέα μέτρα για το ασφαλιστικό, το ξεπούλημα δημόσιων επιχειρήσεων και άλλων επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας, να ανοιχτούν πλατιά στον κόσμο και να ανοίξουν διάλογο μαζί του, να του δείξουν το δρόμο της προοπτικής, που δεν είναι άλλος από αυτόν της δημιουργίας του μετώπου ενάντια στην πολιτική εξυπηρέτησης των πολυεθνικών συμφερόντων.

Κάλεσε τους εκλεγμένους συνδικαλιστές να βρίσκονται κοντά στον κόσμο του κλάδου, δίπλα τους, γιατί μόνο τότε μπορούν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του. Γιατί, όπως ανέφερε, μέσα από την καθημερινή προσωπική επαφή, θα καταλάβουν ότι οι συνδικαλιστές της ΔΗΚΕΒΕ παλεύουν για τα συμφέροντα των ΕΒΕ και αγωνίζονται για την επίλυση των προβλημάτων τους. Τέλος, ο Χρ. Κορτζίδης σημείωσε την ανάγκη ένταξης νέων μελών στην Κίνηση και ενίσχυσης των πρωτοβάθμιων σωματείων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ