Τρίτη 12 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΕΣΣΗΝΗ
Οι αιρετοί οφείλουν να αντιστέκονται

Συγκροτήθηκε στο Δήμο Μεσσήνης η "Δημοτική Αγωνιστική Συσπείρωση"

"Οι αιρετοί οφείλουν να αντιστέκονται στην πολιτική που βασανίζει τους δημότες, να τους ενημερώνουν και να μπαίνουν επικεφαλής των αγώνων τους". Με την πεποίθηση αυτή ως κριτήριο δράσης, συγκροτήθηκε στη Μεσσήνη, μετά από κάλεσμα της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας", η "Δημοτική Αγωνιστική Συσπείρωση" (ΔΑΣ), που θα διεκδικήσει το δήμο στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές.

"Το λέμε καθαρά: Δήμαρχοι και νομάρχες μετατρέπονται σε σύγχρονους κοτζαμπάσηδες και στρέφονται ενάντια στα συμφέροντα εκείνων που τους ψήφισαν",τονίζει χαρακτηριστικά στη διακήρυξή της η ΔΑΣ. Η παράταξη καταγγέλλει όσους "συμφωνούν και προωθούν - με την ΚΕΔΚΕ να πρωτοστατεί - τη λογική των πρόσθετων φορολογιών, του ξεπουλήματος δημοτικών υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων σε ιδιώτες, του ξεκληρίσματος της φτωχομεσαίας αγροτιάς, της ερήμωσης της υπαίθρου και της κατάργησης των κοινοτήτων ("Καποδίστριας"), της ανεργίας, των απολύσεων, της αφαίρεσης κοινωνικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων".

Ειδικά στη Μεσσήνη, σημειώνεται στη διακήρυξη, πλειοψηφίες (ΝΔ) και μειοψηφίες (ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ), προωθούν και στηρίζουν αυτή την πολιτική, σε σημείο, ώστε να μην μπορεί κανείς εύκολα να ξεχωρίσει την κομματική τους προέλευση. "Είναι ευνόητο - τονίζει η ΔΑΣ - ότι καμία συνεργασία δεν μπορεί να υπάρξει ανάμεσα σ' εμάς και τις δυνάμεις αυτές που είτε μένουν μακριά είτε και εχθρεύονται τις λαϊκές κινητοποιήσεις (όπως συνέβη και στα μπλόκα της αγροτιάς), δυνάμεις που μετατρέπουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση (ΤΑ) σε επιχείρηση και φυτώριο παραγόντων. Η ΔΑΣ απορρίπτει κατηγορηματικά αυτό το "μοντέλο" για την ΤΑ. Πιστεύουμε στο διεκδικητικό της χαρακτήρα και ότι οι αιρετοί του λαού οφείλουν να αντιστέκονται στην πολιτική που βασανίζει τους δημότες, μπαίνοντας επικεφαλής στους αγώνες τους".

Αυτή η αντίληψη, συνεχίζει η ΔΑΣ, είναι δυνατόν να εκφραστεί στις προσεχείς εκλογές, με τη συγκρότηση ενός αγωνιστικού λαϊκού συνδυασμού στο δήμο μας. Ο συνδυασμός αυτός μπορεί να εκπροσωπηθεί στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο και να είναι η άλλη φωνή που θα υπερασπίζεται τα συμφέροντα της πλειοψηφίας των δημοτών. Οι εκλογές αυτές θα είναι παράλληλα μια αναμέτρηση, στο επίκεντρο της οποίας θα μπει και το πρόβλημα της πορείας της χώρας. "Μας δίνεται έτσι η δυνατότητα να εκφράσουμε τη διαφωνία μας στην κυρίαρχη πολιτική και να απαιτήσουμε έναν άλλο δρόμο. Να τιμωρηθούν οι πολιτικές δυνάμεις του μονόδρομου της Ευρωπαϊκής Ενωσης", καλεί τους δημότες η ΔΑΣ στη διακήρυξή της.

Και καταλήγει: "Σαλπίζουμε προσκλητήριο συσπείρωσης γύρω από τη ΔΑΣ, ανεξάρτητα από ιδιαίτερες πεποιθήσεις, για να παλέψουμε: Για γενναία οικονομική επιχορήγηση του Δήμου από τον κρατικό προϋπολογισμό. Για να αποδοθούν στην ΤΑ τα χρήματα που παράνομα παρακρατεί η κυβέρνηση. Για να καταργηθεί ο νόμος των αναγκαστικών συνενώσεων. Για να παρθούν μέτρα στήριξης των αγροτικών προϊόντων, των φτοχωμεσαίων αγροτών και των συνεταιρισμών. Για την άλλη φωνή στο Δήμο, που θα υπερασπίζεται τα συμφέροντα των εργαζομένων, των αγροτών, των επαγγελματοβιοτεχνών, των γυναικών και της νεολαίας".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ζητούν «Καποδίστρια» και στην Αττική (2007-10-23 00:00:00.0)
Σημαντική η άνοδος του ΚΚΕ (2007-09-21 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2002-05-21 00:00:00.0)
Μάχη για να ξεφύγει η πόλη από την υποβάθμιση (1998-09-24 00:00:00.0)
Ωρα για αντεπίθεση (1997-11-26 00:00:00.0)
Και νέο χαράτσι στους δημότες (1997-10-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ