Σάββατο 16 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Ταξίδια" γυναικών

Την καινούργια δουλιά της με τίτλο "Μικρές φύσεις",θα παρουσιάσει από τις 19 Μαϊου έως τις 5 Ιουνίου στην γκαλερί "Κρεωνίδης" (Κανάρη 24), η ζωγράφος Λίλα Παπούλα.Η καλλιτέχνης αφηγείται μικρές ιστορίες, σημαντικές συγκινησιακά για την ίδια, έτσι όπως ανακαλούνται μέσα από την καθημερινότητα. Η ζωγραφική της έχει τη δυνατότητα να "παίρνει μαζί της" το θεατή, ξεδειπλώνοντας τις μνήμες ενός ταξιδιού ζωής. Οι "Μικρές φύσεις", αποτελούν συνέχεια της προηγούμενης δουλιάς της ζωγράφου (1995) και παραπέμπουν στις "νεκρές φύσεις".

Οπως σημειώνει η Λ. Παπούλα "Μέσα απ' αυτό το διφορούμενο "μικρές - νεκρές", υποδηλώνεται η πορεία που ακολουθεί η ζωγραφική μου. Οι "Μικρές φύσεις", είναι κομμάτια ζωντανής μνήμης, που βγαίνουν στη ζωγραφική επιφάνεια, άρα στο παρόν, μέσα από ένα συνειρμικό παιχνίδι. Είναι όμως και μικρά απολιθώματα από βιωμένες ιστορίες, υπ' αυτή την έννοια είναι και νεκρές φύσεις που ξαναζωντανεύουν". Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Ιουνίου.

  • Δύο γυναικείες εικαστικές παρουσίες ενώνουν τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν έργα τους στην αίθουσα τέχνης "Αεριόφως" (Ιερά οδός και Κωνσταντινουπόλεως 82). Η Ελένη Παναγιωτοπούλου εκθέτει εικαστικά έργα κολλάζ και η Χαρούλα Παπαδάκου παρουσιάζει χειροποίητες μαριονέτες. Η έκθεση θα λειτουργεί μέχρι τις 31 Μαϊου.
  • Εγκαινιάζεται στις 20 Μαϊου (8μμ), στο Σπίτι της Κύπρου (Ηρακλείτου 10), έκθεση έργων ζωγραφικής τριών σημαντικών μας δημιουργών: της Ρένας Ανούση - Ηλία,της Δώρας Κεπερτή και της Καλλιόπης Λέρτα.Κοινό σημείο και των τριών: η άντληση των στοιχείων μορφής από τον προσωπικό χώρο των εμπειριών, των τραυματικών βιωμάτων, της μνήμης, της καταγωγής. Ακόμη κοινή και η αυτονομία της έκφρασης, με σύγχρονα μέσα, μέσα από το πνεύμα ενός πολύτροπου εξπρεσιονισμού, που τον προσανατολίζει η μεσογειακή θύρα εξόδου. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 3 Ιουνίου.
  • Εκθεση έργων ζωγραφικής της Νατάσας Μεταξά,εγκαινιάζεται στις 20/5 (7.30μμ) στην αίθουσα τέχνης "έκφραση" (Μεταξά και Φοίβης 11, Γλυφάδα). Στα έργα που παρουσιάζονται, η νεκρή φύση, τα πορτραίτα, τα φυτικά θέματα, τα στιγμιότυπα της καθημερινής ζωής ή οι ανεικονικές συνθέσεις, αποτελούν προσωπικές, συμβολικές σχεδόν μεταφράσεις εννοιών, εικόνων ή αισθημάτων, από τις εμπειρίες της ίδιας της ζωγράφου. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 6 Ιουνίου.
  • Ο χώρος τέχνης και πολιτισμού "Οκτώ Δυτικά" (Λ. Αθηνών 387, Αιγάλεω), φιλοξενεί από τη Δευτέρα (7.30μμ), την "Ηλακάτη" της Γεωργίας Μπλάνη,με χειροποίητα κοσμήματα, μικροέπιπλα και διακοσμητικά αντικείμενα. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την 1η Ιουνίου.
  • "Αντικείμενα με τη σκέψη στο καλοκαίρι",παρουσιάζει στους φίλους της κεραμικής τέχνης, από τις 20 Μαϊου στο "Πανόραμα" (Αλ. Σούτσου 4), η Ελένη Κανελλοπούλου.Στον ίδιο χώρο θα εκτεθούν και αυθεντικά ανατολίτικα κιλίμια της γκαλερί Ντόρας Πέγκα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ