Σάββατο 16 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η αντίδραση της Αγκάθα Κρίστι

Η Αγκάθα Κρίστι η γυναίκα που έβαλε σε μπελάδες όλον το κόσμο με τα μυστήριά της, με τα αινίγματά της και τους εξαιρετικούς, αριστοτεχνικούς, θα λέγαμε φόνους της, η γυναίκα με το ταλέντο και τη δυνατή προσωπικότητα, που θα νόμιζε κανείς ότι ήταν ακατανίκητη και δε θα υπήρχε άνδρας που θα μπορούσε να την απορρίψει, νικήθηκε και απορρίφθηκε. Η συγγραφέας έζησε κι αυτή, όπως και οι απλές γυναίκες, τη δική της προσωπική αποτυχία. Ο πρώτος της άνδρας την απέρριψε και προτίμησε να μοιράσει τη ζωή του με μια ασήμαντη γυναίκα. Η Αγκάθα Κρίστι έπαθε κλονισμό και έφυγε αμέσως μόλις ανακάλυψε τις απιστίες του συζύγου της. Χάθηκε, όπως λένε, από προσώπου Γης. Ηταν στα 1926 όταν δραπέτευσε ταπεινωμένη, πληγωμένη, σχεδόν απελπισμένη και ταξίδεψε με ψευδώνυμο. Τελικά, αποσύρθηκε σε ένα ξενοδοχείο του Χάρογκεϊτ. Εκεί συνάντησε έναν Αμερικανό, που την ερωτεύεται παράφορα και που επιχειρεί με την αγάπη του να επουλώσει τις πληγές της, αλλά εκείνη δεν ανταποκρίνεται στο αίσθημα. Είναι πολύ νωρίς και είναι βαριά τραυματισμένη. Δεν πρόκειται για μια ακόμη ιστορία γραμμένη από την εξαιρετική συγγραφέα, αλλά για μια ιστορία που έζησε η ίδια και την κατέγραψε. Ετσι, από την ΕΤ-1 στις 23.30 θα ζήσουμε τις "Δώδεκα μέρες μυστηρίου",τόσες όσες μέρες κράτησε και η φυγή της. Με την Βανέσα Ρεντγκρέιβ και τον Ντάστιν Χόφμαν.

Και πάλι από την ΕΤ-1 στη 01.00 "Χωρίς φραγμούς" του Ντέιβιντ Σουίσον.

Μια ομάδα νεαρών ζουν μέσα στο χάος αγνοώντας το παρόν, το παρελθόν και το μέλλον τους. Ο Τζον ένας αστυνομικός, μέλος μιας ομάδας, είναι κι αυτός μόνος κι εγκλωβισμένος μέσα σ' ένα μίζερο κόσμο χωρίς ιδανικά. Ο δεσμός του περνάει κρίση, σχεδόν είναι σε αδιέξοδο και εκείνος αναζητά μια χαμένη ελπίδα, κάτι που να τον κρατήσει στη ζωή. Μια μέρα συναντά, εντελώς τυχαία, έναν ψυχοπαθή, που ζητά εκδίκηση από όλους όσοι του έχουν στερήσει τη χαρά της ζωής. Ετσι παρατηρώντας τον του δίνεται η ευκαιρία να διαπιστώσει μερικές ομοιότητες που υπάρχουν μεταξύ του ίδιου και του άρρωστου άνδρα. Πρόκειται για ένα δυνατό έργο, που καυτηριάζει κάθε συναισθηματικό ταξίδι χωρίς σκοπό και την τρομερή κατάσταση, στην οποία βρίσκεται ένα μεγάλο μέρος της νεολαίας του καιρού μας. Με τον Μπράιαν Μπουν.

Από τη ΝΕΤ στις 21.00 "Νίνα - όταν μια γυναίκα θέλει" του Β. Μινέλι.

Σε ένα μεγάλο ξενοδοχείο της Ρώμης όλοι οι δημοσιογράφοι του καλλιτεχνικού ρεπορτάζ, περιμένουν τη Νίνα, μια νέα σταρ, που πρόκειται να δώσει συνέντευξη. Και η Νίνα φθάνει. Αρχίζει να μιλά και να θυμάται. Πρόκειται για ένα ψυχολογικό δράμα με τη Λάιζα Μινέλι και την Ινγκριντ Μπέργκμαν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ