Κυριακή 17 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
Κυβερνητικές εξηγήσεις

Ανακοίνωση του υπουργού Τύπου και ΜΜΕ Δ. Ρέππα

"Την ανάγκη της δημιουργίας, πρώτα, του απαραίτητου θεσμικού πλαισίου για την εξασφάλιση της προστασίας του πολίτη και τη διασφάλιση της λειτουργίας της ενημέρωσης", προκειμένου να δοθούν άδειες για τη λειτουργία της ψηφιακής τηλεόρασης προβάλλει η κυβέρνηση με χτεσινή ανακοίνωση - απάντηση του υπουργού Τύπου και ΜΜΕ Δ. Ρέππα, σχετικά με την καθυστέρηση χορήγησης αδειών για λειτουργία ψηφιακής τηλεόρασης.

Οπως είναι γνωστό, τις τελευταίες μέρες έχει ξεσπάσει "πόλεμος" με κατηγορίες μεγαλοεκδοτικών συμφερόντων, που κατηγορούν την κυβέρνηση ότι δε δίνει άδεια λειτουργίας σε σχετική επιχείρηση που έχουν συστήσει οι ιδιοκτήτες του ΜΕΓΚΑ. Κι αυτό, όπως ανοιχτά καταγγέλλεται, για να διευκολύνει άλλα "διαπλεκόμενα" συμφέροντα (Κόκκαλη - Κυριακού). Ολα αυτά εξελίσσονται ενώ η κυβέρνηση έχει υποχρεώσει τη δημόσια ΕΡΤ και τον ΟΤΕ να λειτουργούν σαν φτωχοί συγγενείς αντί να εξασφαλίσει την αξιοποίηση αποκλειστικά από το δημόσιο των δυνατοτήτων που δίνουν οι νέες τεχνολογίες της πληροφορικής (δορυφορική - ψηφιακή - συνδρομητική τηλεόραση).

Η κυβέρνηση Σημίτη, ευρισκόμενη και η ίδια στον πυρήνα των "διαπλεκομένων" και σε μια προσπάθεια να αμβλύνει τις άσχημες εντυπώσεις, με τη χτεσινή ανακοίνωση - απάντηση του Δ. Ρέππα, επιχειρεί να δικαιολογήσει τη "στάση αναβλητικότητας" και σημειώνει πως "η εισαγωγή και η ανάπτυξη στη χώρα μας των νέων τηλεοπτικών και τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών δεν μπορεί να γίνει χωρίς κανόνες που να ανταποκρίνονται στις αρχές για την προστασία του πολίτη και τη διασφάλιση της δημοκρατικής λειτουργίας της ενημέρωσης (πολυφωνία, κοινά τεχνολογικά πρότυπα - αποκωδικοποιητές κλπ.). Η σοβαρότητα των θεμάτων αυτών δεν επιτρέπει βεβιασμένες κινήσεις, λέει ο Δ. Ρέππας και διαβεβαιώνει τους ανησυχούντες ότι η κυβέρνηση σε επόμενη συνεδρίασή της θα ασχοληθεί με το θέμα, καθησυχάζοντας πως η τελική θέση της θα γίνει σύντομα γνωστή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ