Κυριακή 17 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Φιλειρηνικά ποτάμια σ' όλη τη χώρα

Το μήνυμα της αντίστασης στην υποτέλεια, η ζωντανή φωνή της ειρήνης και του αγώνα αντηχεί σήμερα σε όλη την Ελλάδα, με τις δεκάδες πορείες και διαδηλώσεις, όπου χιλιάδες αγωνιστές βαδίζουν στο δρόμο του Λαμπράκη, ενάντια στις ξένες βάσεις και τη ΝΑΤΟική τρομοκρατία.

Τα φιλειρηνικά "ποτάμια" που "ξεχύνονται" σήμερα:

- Στον Αραξο,όπου Επιτροπή Ειρήνης Αχαϊας διοργανώνει την καθιερωμένη διαδήλωση και πορεία προς την αμερικάνικη βάση με εκκίνηση στις 3 μ.μ. με δωρεάν πούλμαν και ΙΧ αυτοκίνητα από την πλατεία Γεωργίου. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 4.30 μ.μ. με αποκλεισμό της ΝΑΤΟικής βάσης. Στις 6.30 μ.μ. θα γίνει εκδήλωση στην Κ. Αχαγιά. Στις 7.30 μ.μ. με αφετηρία τις Εργατικές Κατοικίες στην Ανθεια θα γίνει Πορεία Ειρήνης, η οποία θα καταλήξει στην Πλ. Ελευθερίας, όπου και θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις με καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

  • Η "Νεανική Δράση για την Ειρήνη" (ΝΔΕ),το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου και οι Σύλλογοι του Φυσικού και των Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πάτρας, καλούν και συμμετέχουν στην αντιιμπεριαλιστική πορεία στη ΝΑΤΟική βάση του Αραξου.

- Στη Λάρισα η Πορεία Ειρήνης θα ξεκινήσει στις 6 μ.μ. από τη Φαλάνη και θα καταλήξει στις 8.30 μ.μ. στην πλατεία Ταχυδρομείου.

- Στο Βόλο η πορεία θα ξεκινήσει από την Ιωλκό και θα καταλήξει στηνπαραλία του Βόλου.

- Στην Καρδίτσα η πορεία θα ξεκινήσει από τη Σέκλιζα και θα τερματίσει την κεντρική πλατεία της Καρδίτσας.

- Στα Τρίκαλα στις 6.30 μ.μ. από την Κοινότητα Μεγαλοχωρίου και θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία της πόλης, ενώ στις 9 μ.μ. θα στηθεί λαϊκό πανηγύρι στην Ασκληπιού με τη συμμετοχή 15 δημοτικών μουσικών συγκροτημάτων.

- Στην Ικαρία η πορεία που διοργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης, με τη συμμετοχή όλων των φορέων του νησιού, θα ξεκινήσει από το Τσουράδο και θα καταλήξει στον Αγιο Κήρυκο.

- Στα Χανιά η ΝΔΕ διοργανώνει στις 6.00 μμ από την πλατεία Αγοράς μηχανοκίνητη πορεία, για να εκφραστεί η αντίθεση στη Νέα Τάξη Πραγμάτων και να καταγγελθούν τα τυχοδιωκτικά σχέδια των ιμπεριαλιστών στα Βαλκάνια.

Την επόμενη βδομάδα

- Στο Ακτιο,την Κυριακή 24/5,μεγάλη διαδήλωση έξω από την αμερικάνικη βάση.

- Στην Κομοτηνή οι Επιτροπές Ειρήνης όλης της Θράκης διοργανώνουν μεγάλη πορεία ειρήνης καταγγελίας των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στα Βαλκάνια, την Κυριακή 24/5,με κατάληξη το πάρκο της πόλης, όπου θα γίνει εκδήλωση με καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

- Στη Χαλκίδα η "Νεανική Δράση για την Ειρήνη" διοργανώνει την Κυριακή 24/5 πορεία ειρήνης καταγγελίας των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στα Βαλκάνια. Η πορεία θα ξεκινήσει από την Πλατεία Νέας Αρτάκης στις 10.00 πμ,με κατάληξη το μνημείο της Αντίστασης στην Πλατεία Αγ. Νικολάου, όπου Θα ακολουθήσει εκδήλωση με καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

- Στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή 24 Μάη οι φίλοι της ειρήνης θα πορευτούν στα βήματα του αγωνιστή της ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη. Το αγωνιστικό ραντεβού ορίστηκε για τις 10 το πρωί έξω από το Στρατόπεδο "Νταλίπη" στο Φοίνικα. Από εκεί θα πραγματοποιήσουν πορεία προς το Αγαλμα του Βενιζέλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ