Τρίτη 19 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 41
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
80 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ
Με τη "γλώσσα" της μουσικής

Στο πλαίσιο του γιορτασμού των 80 χρόνων του ΚΚΕ, η ΚΕ του ΚΚΕ σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ διοργανώνουν συναυλία, την Παρασκευή (22/5), στις 8.30μμ, στην Αίθουσα Συνεδρίων της ΚΕ του ΚΚΕ (Λ. Ηρακλείου 145, Περισσός). Η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής,υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Αλκη Μπαλτά,θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα, που απευθύνεται σε μεγάλους, αλλά και μικρούς ακροατές. Μια πρόταση "συνάντησης" με την ποιοτική μουσική, αυτήν που αν κι έχει να παρουσιάσει κορυφαίες στιγμές δημιουργίας, παραμένει από τους κρατούντες στο περιθώριο μιας στενάχωρης πραγματικότητας.

Το πρώτο μέρος της συναυλίας, καθαρά ελληνικό, περιλαμβάνει τα έργα: "12 λαϊκοί σκοποί" του Γιάννη Κωνσταντινίδη,"Μάτια δακρυσμένα" του Μίκη Θεοδωράκη και "Μουσική για νέους" του Αλκη Μπαλτά.Εργα τα οποία κινούνται σε μελωδίες και ρυθμούς της ελληνικής μουσικής παράδοσης.

Στο δεύτερο μέρος θα παρουσιαστούν: Το μουσικό παραμύθι του Ρώσου συνθέτη Σεργκέι Προκόφιεφ "Ο Πέτρος και ο Λύκος",με αφηγητή τον ηθοποιό Σπύρο Παπαδόπουλο,καθώς και αποσπάσματα (τρία κομμάτια) από το "Γουέστ σάιντ στόρι" του Λέοναρντ Μπερνστάιν.Η είσοδος στη συναυλία είναι ελεύθερη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ