Τετάρτη 20 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συναυλία με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από την ίδρυση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, η ΚΕ του ΚΚΕ και η Διεύθυνση Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ διοργανώνουν συναυλία με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, την Παρασκευή 22 Μάη, στις 8.30 μ.μ., στην Αίθουσα Συνεδρίων της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό.

Στο πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνονται τα έργα: "Ελληνικοί λαϊκοί σκοποί" του Γιάννη Κωνσταντινίδη,"Μάτια δακρυσμένα" του Μίκη Θεοδωράκη, "Μουσική για νέους" του Αλκη Μπαλτά,"Ο Πέτρος και ο Λύκος" - μουσικό παραμύθι - του Σεργκέι Προκόπιεφ και τρία κομμάτια από το "West Side Story" του Λέοναρντ Μπερνστάιν.Αφηγητής θα είναι ο Σπύρος Παπαδόπουλος και την ορχήστρα θα διευθύνει ο Αλκης Μπαλτάς.

Προσκλήσεις διατίθενται στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό.

Ευχάριστη συγκυρία

"Ευχάριστη συγκυρία",χαρακτηρίζει ο διευθυντής των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ, Αλκης Μπαλτάς το γεγονός ότι η συναυλία της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής στην αίθουσα Συνεδρίων του ΚΚΕ "συνδέεται με τον εορτασμό της επετείου των 80 χρόνων του ΚΚΕ".

Οπως επισημαίνει "η συγκεκριμένη συναυλία από πλευράς των Μουσικών Συνόλων εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειάς τους να πλησιάσουν τον κόσμο και σε άλλους χώρους, πλην των καθιερωμένων συναυλιακών αιθουσών. Αφορά μια δραστηριότητα που προσφέρει τη δυνατότητα σε ένα πλατύτερο κοινό να έρθει σε επαφή με την καλή μουσική. Δυστυχώς, σήμερα πολύ μεγάλο μέρος του κόσμου, των εργαζομένων δεν έχει την ευκαιρία να πλησιάσει αυτό το είδος μουσικής. Οταν, όμως, έχει τη δυνατότητα να συναντηθεί μαζί της είναι ανοιχτός να την αγαπήσει. Μέσα από τέτοιου είδους συναυλίες, μέσα από τη ζωντανή παρουσίαση τέτοιων έργων δίνονται τα ερεθίσματα για τη γνωριμία μ' έναν διαφορετικό όμορφο κόσμο. Αρκεί να υπάρχει σωστή επιλογή του προγράμματος και τα έργα να παρουσιάζονται με άμεσο τρόπο, χωρίς πομπώδεις τρόπους, που κρατούν μακριά το πλατύ κοινό".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ