Κυριακή 24 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑΡΙΣΑ
Ημερίδα για τη δράση του ΚΚΕ

Σήμερα Κυριακή 24 του Μάη και ώρα 11 το πρωί,η Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ οργανώνει, στο "Χατζηγιάννειο" Πνευματικό Κέντρο Λάρισας, ημερίδα με θέμα: "ΚΚΕ, οργανωτής των λαϊκών αγώνων, εμπνευστής και κύριος αιμοδότης της Εθνικής Αντίστασης και του ηρωικού Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας".

Η εκδήλωση περιλαμβάνει ομιλίες που θα γίνουν, στο πρώτο μέρος, πριν το μεσημέρι:

Από τους Χρήστο Τσιντζιλώνη, υπεύθυνο του Ιστορικού Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ ("Οι ρίζες και η πορεία του κινήματος μέχρι το 1940"). Ο συγγραφέας Βασίλης Φυτσιλής, ιστορικός και πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ Παράρτημα Θεσσαλίας ("Το έργο της Εθνικής Αντίστασης, έργο του ΚΚΕ").

Με την απογευματινή έναρξη της ημερίδας, στις 7 μμ, ο Χριστόφορος Δαμάνης, αντιστασιακός, στέλεχος του ΚΚΕ, θα εισηγηθεί το θέμα: "Τόποι θυσίας και μαρτυρίου. Η ιστορία του ΚΚΕ". Ενώ ο Τάκης Μαμάτσης, ιστορικός, πρώην μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, θα εισηγηθεί το θέμα: "Ο αγώνας του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και ο πρωτοπόρος ρόλος του ΚΚΕ".

Στο πρόγραμμα της εκδήλωσης - ημερίδας περιλαμβάνεται, επίσης, πολιτιστικό πρόγραμμα με απαγγελίες ποιημάτων (Γ. Ρίτσου, Β. Μαγιακόφσκι), θα γίνει παρουσίαση του έργου του Γ. Ρίτσου "ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ" από τον ηθοποιό Γιώργο Ζωγράφο,και θα ακουστούν τραγούδια του αγώνα από τη Χορωδία του 54ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ