Κυριακή 24 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 42
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
Μεγάλη και η ηθική κατάπτωση

Κατά χιλιάδες, η αδίστακτη βουλγαρική μαφία στέλνει νεαρές κοπέλες στο εξωτερικό, όπου, τελικά, οδηγούνται αναγκαστικά στην πορνεία... Πριν λίγους μήνες, είχε εξαφανιστεί από τη Σόφια η 17χρονη Μαρία Γκ. Εκδηλα ανήσυχοι, οι γονείς της ειδοποίησαν τις αστυνομικές αρχές, αφού η ταυτότητα και τα άλλα ντοκουμέντα της βρίσκονταν στο σπίτι. Είχαν περάσει τρεις βδομάδες, όταν η Μαρία τηλεφώνησε τους δικούς της. Αυτή, μαζί με άλλες κοπέλες και με πλαστό διαβατήριο, είχαν μεταφερθεί στην Ιταλία. Ολες είχαν υποχρεωθεί να εργάζονται σαν πόρνες σε κάποιο νυχτερινό κλαμπ της Ρώμης, αφού προηγούμενα τους έδωσαν την ψευδή υπόσχεση ότι θα βρουν απασχόληση σε κάποιο οίκο μόδας της ιταλικής πρωτεύουσας. Αν και η Μαρία για μια στιγμή κατόρθωσε να ξεφύγει, προκειμένου να κάνει το μοναδικό και τελευταίο τηλεφώνημα στους γονείς της, όμως, γρήγορα εξαφανίστηκε και πάλι, ώσπου στη συνέχεια χάθηκαν εντελώς τα ίχνη της...

Η περίπτωση, βέβαια, της νεαρής Βουλγάρας δεν αποτελεί καμιά απολύτως εξαίρεση... Πριν λίγες μέρες, στο Πλόβντιβ, η βουλγαρική Αστυνομία είχε εξαρθρώσει ένα κύκλωμα της μαφίας, η οποία, κατά τη δική της γλώσσα, "εξήγαγε φρέσκο κρέας" στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας, συλλαμβάνοντας πολλά μέλη της.

Ταυτόχρονα, πολύ επικίνδυνες δραστηριότητες αναπτύσσουν τα έτσι αποκαλούμενα"Πρακτορεία Γάμων" και τα οποία συνεργάζονται πολύ στενά με κάθε είδους μαφιόζους και μαστροπούς. Για την εξασφάλιση ενός επιθυμητού γάμου, απαραίτητες είναι πέντε φωτογραφίες, ένα βιογραφικό και το συμβολικό ποσό των 1.000 λέβα. Αυτές είναι οι βασικές προϋποθέσεις, προκειμένου μια κοπέλα να συνάψει έναν "ευτυχισμένο" γάμο στη Γερμανία, στην Ιταλία ή τη Νότια Αφρική. Ολα αυτά, βέβαια, δεν είναι τίποτα άλλο από ευσεβείς πόθοι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώνουν οι βουλγαρικές αστυνομικές αρχές, το χρονικό αυτό διάστημα, έχουν υποχρεωτικά οδηγηθεί στην πορνεία 800 νέες κοπέλες. Πάνω από 200 στην Τσεχία, ενώ πολλές χιλιάδες βρίσκονται στη Γερμανία, στο Βέλγιο, στην Ιταλία, στην Ισπανία και, φυσικά, στην Ελλάδα. Κυριολεκτικά, σοκ προκαλούν όλα αυτά που αφηγούνται τα κορίτσια, όταν κάποτε επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Ολα αυτά τα καταθέτουν στην οργάνωση "Ανιμους", με την οποία συνεργάζονται συγκεκριμένοι ειδικοί ψυχολόγοι, που στόχο έχουν να βοηθήσουν τα θύματα αυτά της βουλγαρικής μαφίας, τα οποία βίαια οδηγήθηκαν στο βούρκο της πορνείας. Στην παράνομη αυτή διεθνή "αγορά φρέσκου κρέατος", οι τιμές κυμαίνονται μεταξύ 5.000 και 8.000 δολαρίων. Οι κοπέλες αυτές μεταφέρονται από τη Βουλγαρία, μέσω Τσεχίας, στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας. Στη χώρα αυτή, σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου, μόνο στη διάρκεια ενός χρόνου, έχουν αποκαλυφθεί 1.094 περιπτώσεις νεαρών γυναικών που οδηγήθηκαν στην πορνεία.

Ετσι, λοιπόν, το τελευταίο φθινόπωρο και στα πλαίσια μιας κοινής επιχείρησης της βουλγαρικής και τσέχικης Αστυνομίας, είχαν εξαρθρωθεί 11 οίκοι ανοχής, οι οποίοι λειτουργούσαν στα σύνορα Τσεχίας και Γερμανίας. Στις πόλεις Τέπλιτς και Χομούτοβ, συνελήφθησαν πολλές ιέρειες του έρωτα, καθώς και μαστροποί. Ολοι τους κατάγονταν από τη Βουλγαρία.

Λίγο αργότερα, το υπουργείο Εσωτερικών της Πράγας είχε ανακοινώσει ότι εξαρθρώθηκε μια αδίστακτη συμμορία, η οποία προερχόταν επίσης από τη Βουλγαρία. Στο μεταξύ, ο αρχηγός της συμμορίας, Σβετομίρ Μπέλτσεφ, ο οποίος είχε ήδη περάσει στην παρανομία, φρόντισε από την Τυνησία να τηλεφωνήσει σε μια βουλγαρική εφημερίδα: "Να μην γραφεί τίποτα συγκεκριμένο για τις δικές μου δραστηριότητες...".

Ν. Η. - Η.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Κλασικά» κοινωνικά έργα (2006-03-01 00:00:00.0)
Οταν τιμωρούνται τα θύματα και όχι οι θύτες... (2001-08-26 00:00:00.0)
Αναβλήθηκε η δίκη των Βούλγαρων φιλειρηνιστών (2001-04-05 00:00:00.0)
Αυτοκτόνησε για να γλιτώσει τον εξευτελισμό... (1998-10-21 00:00:00.0)
Ζωή κόλαση για χιλιάδες παιδάκια (1996-09-13 00:00:00.0)
Πολλές οι επιδημίες.... (1995-02-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ