Τετάρτη 27 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΝΟΡΒΗΓΙΑ
Βίκινγκς με στιλ "Ρόμποκοπ"

Η νίκη της πέρυσι επί της Βραζιλίας με 4 - 2, έστω και σε φιλικό, δημιούργησε αίσθηση στην παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα. Ως τότε κανείς στην ιστορία δεν είχε βάλει 4 γκολ στους "Καριόκας". Οπως μάλιστα αποδείχτηκε, δεν ήταν αποτέλεσμα - "φωτοβολίδα". Εφεραν ισοπαλία (3 - 3) με τη Γαλλία στο "Σταντ ντε Φρανς", κέρδισαν εκτός έδρας τη Δανία (2 - 0). Η πορεία τους στα προκριματικά ήταν εκπληκτική και σφράγισαν την παρουσία τους στα τελικά με το επιβλητικό 5 - 0 επί της Ελβετίας.

Ο πρώην λίμπερο των "Βίκινγκς" και μάνατζερ πλέον στη Ρόζενμποργκ, Ρουν Μπράτσεφ, θεωρεί πως: "Η ομάδα παίζει τώρα με μεγάλη πειθαρχία και είναι τεχνικά αρτιότερη συγκριτικά με το παρελθόν". Στην προηγούμενη διοργάνωση η δύναμή της βρισκόταν στην άμυνα, ενώ τώρα στην επίθεση και στην καλή αγωνιστική τακτική. Η πλειοψηφία των ξενιτεμένων παιχτών της, βρίσκονται στην "Πρέμιερ Λιγκ". Στα αξιοσημείωτα τα φυσικά προσόντα των παικτών της, που οι περισσότεροι είναι πανύψηλοι και σωματώδεις, γι' αυτό έχουν και το παρατσούκλι "Ρόμποκοπ".

Σαφέστατα θα 'χει στο πλευρό της μερίδα των Ελλήνων φιλάθλων αφού ένα στέλεχός της (Μίκλαντ) βγάζει το ψωμί του στη χώρα μας(Παναθηναϊκός).

Η ταυτότητά της

Στη Γαλλία συμπληρώνουν τρεις συμμετοχές σε τελικά ('38, '94). Στους 4 αγώνες έχουν 1 νίκη, 1 ισοπαλία και 2 ήττες με 2 - 3 γκολ. Κατέλαβαν αήττητοι την πρώτη θέση του 3ου προκριματικού ομίλου μπροστά από Ουγγαρία, Φινλανδία, Ελβετία, Αζερμπαϊτζάν. Σε 8 παιχνίδια μετρούν 6 νίκες και 2 ισοπαλίες με 21 - 2 γκολ. Μεγαλύτερή τους επιτυχία το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς το 1936. Στην ομοσπονδία(Νόργκες Φουτμπαλφόρμπουντ) είναι εγγεγραμμένοι 280.000 παίχτες. Χρώματα της Νορβηγίας κόκκινο, μπλε και άσπρο. Απ' τις 18/3 κατέχουν την 10η θέση στη βαθμολογία της ΦΙΦΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ