Τετάρτη 27 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
50Α ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΑ ΣΤΙΒΟΥ
Αλματα παγκοσμίου επιπέδου

Κλέβουν την παράσταση στο σημερινό διεθνές μίτινγκ, όπου παίρνουν μέρος 140 ξένοι και 60 Ελληνες αθλητές

Με ένα ρεκόρ συμμετοχών, διακόσιοι αθλητές από 30 χώρες ξεκινούν σήμερα τα 50ά Βενιζέλεια Στίβου, το δεύτερο μεγάλο διεθνές μίτινγκ στην Ελλάδα. Ανάμεσά τους 40 αθλητές, που έχουν πάρει μετάλλια σε κορυφαίες παγκόσμιες και ευρωπαϊκές διοργανώσεις, δίνουν ιδιαίτερη αίγλη στα φετινά "Βενιζέλεια". Για τους Ελληνες πρωταθλητές αποτελούν μια άλλη εξαιρετική ευκαιρία για υψηλού επιπέδου συναγωνισμό. Την παράσταση αναμένεται να κλέψει το τριπλούν γυναικών όπου εκτός από την Ολγα Βασδέκη θα αγωνιστούν η Κασπάρκοβα, η Ματεέσκου και η Γκομπόροβα. Μεγάλες συμμετοχές και στο τριπλούν ανδρών, όπου ο Χρ. Μελέτογλου θα βρει απέναντί του τους περίφημους Κουβανούς Κεσάδα και Ουρούτια, αλλά και τους Σόκοφ, Καπούστιν (Ρωσ.). Στο μήκος ο Κουκοδήμος θα συναγωνιστεί τους Αμερικανούς Γκριν και Ντίλγουρθ, τον νικητή της Βαλένθια, Ουκρανό Λουκάσεβιτς, τον Ρώσο Ταρασένκο, τον Λευκορώσο Γκλαβάσκι και τον Βέλμαν (Μπαχάμες). Ο Λάμπρος Παπακώστας στην πρώτη του εμφάνιση στον ανοιχτό στίβο και ο Δημήτρης Κοκκότης θα έχουν αντιπάλους τους Πουμαλάινεν, Βορονίν (Ρωσ.), Ζόριτς (Γιουγκ.).

Εξαιρετικές συμμετοχές στο δίσκο γυναικών με τις Ελληνίδες Κελεσίδου, Τσικούνα, Βόγγολη, Αμπατζή και τη Γιατσένκο από τη Λευκορωσία.

Από ελληνικής πλευράς ξεχωρίζουν ακόμα οι παρουσίες του Κ. Γκατσιούδη, του Γ. Παναγιωτοπούλου, του Π. Στρουμπάκου και του Αλ. Γενοβέλη.

Στις ξένες συμμετοχές αξίζει να προσθέσουμε τον Κέβιν Γιανγκ, που πήρε μεταγραφή για τον Πανελλήνιο ΓΣ, στα 400 εμπ., τον Πιρς στα 110 εμπ., τον Κουβανό Γκαρσία στα 200μ., τις Ρωσίδες Γκουλιάεβα, Γιελέσινα, τη Σλοβένα Μπίλατς και τη Βουλγάρα Βένενα στο ύψος.

Το πρόγραμμα των "Βενιζελείων" αρχίζει στις 3μ.μ., ενώ η ΕΤ - 1 θα μεταδώσει απευθείας τους αγώνες από τις 6μ.μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ