Πέμπτη 28 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ
Μπίζνες με ιδιώτες στην ιχθυόσκαλα

Ο δήμαρχος συμφώνησε με ιδιώτες στη σύσταση Ανώνυμης Εταιρίας για την εκμετάλλευση της ιχθυόσκαλας, αλλά και μια σειρά άλλες κερδοσκοπικές δραστηριότητες όπως εισαγωγές, εξαγωγές, εμπορία, τυποποίηση, επεξεργασία προϊόντων

Στην κυβερνητική λογική της ιδιωτικοποίησης των πάντων η Δημοτική Αρχή του Κεραστινίου, χωρίς καν να ενημερώσει στοιχειωδώς το Δημοτικό Συμβούλιο, προχώρησε εν κρυπτώ στη συνεργασία με ιδιώτες, προκειμένου να συσταθεί κοινοπραξία για την εκμετάλλευση της ιχθυόσκαλας. Πρόκειται για μια ακόμα σκανδαλώδη απόφαση του Γιώργου Χάσκα και της φιλοκυβερνητικής πλειοψηφίας που τον στηρίζει και επαναπροτείνει για δήμαρχο Κερατσινίου, ώστε να ολοκληρωθεί το καταστροφικό για τους κατοίκους έργο τους.

Σύμφωνα με το προσύμφωνο που υπέγραψε στις 9 Απρίλη ο Γ. Χάσκας με τους ιδιώτες που έβαλε "συνεταίρους" στον Δήμο συνιστάται Ανώνυμη Εταιρία με την επωνυμία "ΙΧΘΥΑΓΟΡΑ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ", με τον διακριτικό τίτλο "ΙΧΘΥΑΓΟΡΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΕ". Οπως φαίνεται από την επωνυμία της εταιρίας η ιχθυαγορά είναι μόνο το πρόσχημα που πίσω από αυτό θα αναπτυχθούν σειρά από κερδοσκοπικές δραστηριότητες στις οποίες δεν έχει κανένα λόγο να εμπλακεί ένας δήμος. Στο δεύτερο άρθρο του καταστατικού, όπου αναφέρονται αναλυτικά οι δραστηριότητες της εταιρίας, σημειώνεται ότι σκοπό έχει: α) Την εισαγωγή, εξαγωγή και εμπορία νωπών και κατεψυγμένων αγροτικών προϊόντων, κονσερβοποιημένων αλιευμάτων κάθε είδους, αγροτικών προϊόντων, φρούτων κλπ. β) Την επεξεργασία, τυποποίηση, συσκευασία και διανομή προϊόντων, εμπορευμάτων και ιδίως τροφίμων και ιχθυαλιευμάτων. γ) Την έρευνα αγοράς, μελέτη, οργάνωση και εκτέλεση για λογαριασμό της εταιρίας ή τρίτων, συστημάτων προώθησης και ελέγχου πωλήσεων ειδών και προϊόντων κάθε είδους και ιδίως τροφίμων. δ) Την κατασκευή αποθηκευτικών χώρων, αγορά κτιριακών εγκαταστάσεων και διαρρύθμισή τους, ώστε να μετατραπούν σε αποθηκευτικούς χώρους καθώς και του εξοπλισμού τους, περιλαμβανομένων εγκαταστάσεων συσκευασίας - ανασυσκευασίας - τυποποίησης των προϊόντων.

Στο προσύμφωνο που υπέγραψε ο Γ. Χάσκας σημειώνεται: "Επειδή έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για την ίδρυση μιας νέας ιχθυαγοράς στην Αττική, αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία για να προσπαθήσουμε να την ιδρύσουμε σε συνεργασία με τον Δήμο Κερατσινίου", ενώ για τις πηγές χρηματοδότησης της... "προσπάθειας" μεταξύ άλλων αναφέρεται η αξιοποίηση προγραμμάτων επιδότησης είτε εθνικών, είτε κοινοτικών που προφανώς θα τα πάρουν ευκολότερα οι ιδιώτες με τη συμμετοχή του Δήμου στην εταιρία.

Το θέμα έφερε στην προχτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η επικεφαλής της Δημοτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης Κερατσινίου υποψήφια δήμαρχος Ελένη Παπαδοπούλου,η οποία, αφού κατήγγειλε τον δήμαρχο για την εμπλοκή του δήμου σε μία κερδοσκοπική εταιρία, χωρίς μάλιστα καμία ενημέρωση και πολύ περισσότερο απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τόνισε: "Στο τέλος της δημαρχιακής σας θητείας βιάζεστε και εσείς, κύριε Χάσκα, όπως η κυβέρνησή σας, να ξεπουλήσετε ό,τι υπάρχει σ' αυτό τον Δήμο. Μετά τη συμφωνία ντροπής που υπογράψατε για την επαναλειτουργία της ΔΕΗ, της οποίας επίσης το ξεπούλημα σε ιδιώτες είναι προ των πυλών, και έτσι θα έχετε δικαιολογία γιατί δε θα κλείσει το εργοστάσιο σε 6 χρόνια, μετά την ένοχη σιωπή της Δημοτικής Αρχής στο ξεπούλημα του ΟΛΠ, που άμεσα σχέση έχει και με τον Δήμο μας, προχωρήσατε εν κρυπτώ στη δημιουργία αυτής της ιδιωτικής ΑΕ πολλαπλών σκοπών και χρήσεων με σωρεία δυσμενών επιπτώσεων και στους εμπόρους της περιοχής. Το νέο σας σκάνδαλο θα το καταγγείλουμε στο λαό και την απάντηση θα την έχετε στις εκλογές του Οκτώβρη".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ