Πέμπτη 28 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
80Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Υποχρεωτικές 20ήμερες διακοπές

Μετά από 18 ολόκληρες μέρες ξαναπήγαν χτες στο σχολείο οι 150 μαθητές του 80ού Δημοτικού Σχολείου Κάτω Τούμπας Θεσσαλονίκης, αφού εδέησε τελικά η Νομαρχία να λύσει το πρόβλημα που υπήρχε με τη μεταφορά, καθώς τα σπίτια τους βρίσκονται μακριά από το σχολείο.

Η Οδύσσεια των μικρών μαθητών ξεκίνησε εδώ και δύο χρόνια, όταν μετά από πιέσεις των γονιών, η Νομαρχία αποφάσισε να γκρεμίσει το λυόμενο κτίριο στο οποίο στεγαζόταν το σχολείο και να ξεκινήσει η ανέγερση νέου διδακτηρίου στον ίδιο χώρο, με χρονικό ορίζοντα παράδοσης τον ένα χρόνο. Ετσι, αποφασίστηκε η προσωρινή μετεγκατάσταση των μαθητών σε σχολείο της Ανω Τούμπας, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου πέντε χιλιομέτρων. Για τη μεταφορά των μαθητών ναυλώθηκε όχημα από τη Νομαρχία, το οποίο ξαφνικά ένα πρωί δεν πήγε να παραλάβει τους μαθητές, επειδή το πρακτορείο διέκοψε τη σύμβαση. Το ίδιο συνεχίστηκε επί 18 μέρες, μέχρι χτες που η Νομαρχία ναύλωσε νέο λεωφορείο και οι μαθητές ξαναμπήκαν στις αίθουσες.

Οι εκπρόσωποι της Νομαρχίας απέδωσαν την καθυστέρηση στο γεγονός ήταν δύσκολο να βρουν συνεργαζόμενο πρακτορείο για τη μεταφορά των μαθητών, εξαιτίας την έναρξης της τουριστικής περιόδου...

Σύμφωνα με καταγγελίες γονιών, η ευθύνη βαρύνει τη Νομαρχία, αλλά και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που δεν ενέργησαν άμεσα για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Επίσης καταγγέλλουν ότι το πρακτορείο διέκοψε τη σύμβαση με τη Νομαρχία, γιατί η αρμόδια υπηρεσία επί πέντε μήνες δεν κατέβαλε τα προβλεπόμενα από τη σύμβαση χρήματα. Παράλληλα, καταγγέλλουν πως και οι εργασίες για την ολοκλήρωση του διδακτηρίου σταμάτησαν, επειδή δε δόθηκαν χρήματα στον ανάδοχο εργολάβο, απαντώντας έτσι στην απόδοση και αυτής της καθυστέρησης στο γεγονός ότι εντοπίστηκαν αρχαιολογικά ευρήματα στο χώρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ