Πέμπτη 28 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Και δεύτερος ιδιώτης στην ΚΟΣΜΟΤΕ

Σε ελληνική ιδιωτική εταιρία πρόκειται να καταλήξει ένα μέρος των μετοχών της ΚΟΣΜΟΤΕ, που κατέχει η νορβηγική εταιρία ΤΕΛΟΝΟΡ. Χτες εκπρόσωπος της ΤΕΛΟΝΟΡ επιβεβαίωσε πως η επιχείρηση βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την πώληση ενός ποσοστού από το 30% των μετοχών της ΚΟΣΜΟΤΕ, που απέκτησε πέρσι από τον ΟΤΕ, έναντι του τιμήματος των 26 δισεκατομμυρίων δραχμών.

Χτες η διοίκηση του ΟΤΕ διέψευδε σχετικό δημοσίευμα πρωινής εφημερίδας. Ομως, σε τηλεγράφημα του πρακτορείου "Bloomberg", από το Οσλο, ο εκπρόσωπος της ΤΕΛΟΝΟΡ Νταγκ Μέλγκαρντ δήλωσε ότι στις προθέσεις της εταιρίας, είναι η πώληση ενός ποσοστού των μετοχών που κατέχει στην ΚΟΣΜΟΤΕ και ήδη διεξάγονται διαπραγματεύσεις με ελληνική ιδιωτική εταιρία. Σύμφωνα με τον ίδιο, η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί το αργότερο σε διάστημα δύο μηνών.

Η εξέλιξη αυτή - παρά τις διαψεύσεις της διοίκησης του ΟΤΕ -, φαίνεται να ενισχύει το ενδεχόμενο για την παρουσία και τρίτου συνεταίρου στην εταιρία κινητής τηλεφωνίας του ΟΤΕ, το αμέσως επόμενο διάστημα και ότι οι κινήσεις αυτές βρίσκουν την αποδοχή του, αφού η μεταβίβαση μετοχών της ΚΟΣΜΟΤΕ προϋποθέτει τη σύμφωνη γνώμη του. Χτες το ΔΣ της ΚΟΣΜΟΤΕ αποφάσισε την τοποθέτηση του σημερινού σιευθύνοντα συμβούλου της Ν. Μανασή και στη θέση του προέδρου της εταιρίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ