Σάββατο 30 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Θίγεται καίρια η εθνική ανεξαρτησία

Στη Βουλή, με Επίκαιρη Ερώτηση, φέρνει το ΚΚΕ το θέμα της ανανέωσης της Συμφωνίας για τις αμερικανικές βάσεις

Το ΚΚΕ, με Επίκαιρη Ερώτηση, που κατέθεσε ο κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος, Ορέστης Κολοζώφ, χτες, φέρνει το θέμα των βάσεων στη Βουλή και καλεί την κυβέρνηση να απαντήσει, γιατί δεν ενημέρωσε τον ελληνικό λαό σχετικά με την απόφαση παράτασης της παραμονής των βάσεων και τι προτίθεται να πράξει στο εξής. Συγκεκριμένα στην Ερώτηση αναφέρεται:

"Η κυβέρνηση, με απόφαση που λήφθηκε εν κρυπτώ, προχώρησε στην παράταση της παραμονής των αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα για ένα χρόνο. Το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό, γιατί θίγει καίρια την εθνική ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια. Αυτό ενισχύεται από το γεγονός ότι διανύουμε μια περίοδο που τα σύνορα αμφισβητούνται και με ευθύνη του ΝΑΤΟ, ενώ είναι φανερό ότι οι αμερικανικές βάσεις αποτελούν πρόσθετο κίνδυνο για τον ελληνικό λαό και την ευρύτερη περιοχή. Οι αμερικανικές βάσεις υπονομεύουν την ασφάλεια και την αμυντική ικανότητα της χώρας μας, όπως έχει αποδειχτεί επανειλημμένα. Αποτελούν βάσεις στήριξης κάθε ΝΑΤΟικής επέμβασης και τυχοδιωκτισμού στην περιοχή, απειλούν, εκτός από τη χώρα μας, τις αραβικές χώρες και τα Βαλκάνια. Ενόψει και του γεγονότος ότι ο ελληνικός λαός πληροφορήθηκε παρεμπιπτόντως την παράταση της Συμφωνίας, από ομιλία του υφυπουργού Αμυνας Δ. Αποστολάκη.

Ερωτώνται οι υπουργοί:

1. Γιατί δεν ενημέρωσαν έγκαιρα τον ελληνικό λαό και τη Βουλή για την απόφαση της κυβέρνησης να παρατείνει τη Συμφωνία του 1990;

2. Ποια είναι η θέση της κυβέρνησης για το ρόλο των αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα;

3. Τι σκοπεύει να πράξει η κυβέρνηση σχετικά με τη δυνατότητα που δίνει η υπάρχουσα Συμφωνία για τη συνεχή παράτασή της κάθε χρόνο;".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ