Σάββατο 30 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η κυβέρνηση "φακελώνει" τους διαδηλωτές!
  • Ο Δ. Ρέππας ομολογεί πως η Αστυνομία βιντεοσκοπεί τους συμμετέχοντες σε απεργίες και κινητοποιήσεις "εν γνώσει" του υπουργείου Δημόσιας Τάξης!
  • Για "εκπαιδευτικούς λόγους" διενεργείται η κινηματογράφηση, λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Μια από τις τελευταίες μάσκες που κρύβουν το αυταρχικό πρόσωπο της κυβέρνησης κατέρρευσε χτες. Οπως ομολόγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, πράγματι η Αστυνομία, υπό την απόλυτη κάλυψη του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, προχωρά σε καταγραφή μέσω κινηματογραφικής κάμερας των διαδηλωτών που συμμετέχουν σε απεργίες και λαϊκές κινητοποιήσεις!

Συγκεκριμένα, και όπως αποκάλυψε χτες ο "Ρ",ο ευρισκόμενος εντός του χώρου της Βουλής κινηματογραφιστής που βιντεοσκοπούσε τους διαδηλωτές κατά τη διάρκεια της πανεργατικής απεργίας της Τετάρτης, ήταν ασφαλίτης σε διατεταγμένη υπηρεσία! Μάλιστα, μετά από ερωτήματα του "Ρ" στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, αρμόδιες πηγές επιβεβαίωναν ότι όντως "εδώ και αρκετό καιρό η Αστυνομία βιντεοσκοπεί ορισμένες αστυνομικές επιχειρήσεις..."!

Χτες, η κυβέρνηση με τις ομολογίες της διά στόματος κυβερνητικού εκπροσώπου προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, δίνοντας ένα ακόμα περίγραμμα της "ασφαλίτικης" πρακτικής του "εκσυγχρονισμού". Οπως είπε ο Δ. Ρέππας, και αφού προηγουμένως παραδέχτηκε την παραπάνω... κοινωφελή δραστηριότητα των δυνάμεων καταστολής, "η Αστυνομία κρίνει προφανώς ότι πρέπει να αποτυπώνει, να απαθανατίζει τις επιχειρήσεις αυτές, μεταξύ των άλλων και για λόγους εκπαιδευτικούς..."!

Το μόνο προφανές εν προκειμένω είναι ότι η αντιλαϊκή κατρακύλα δε γνωρίζει πάτο για την κυβέρνηση, η οποία και πάλι διά στόματος Ρέππα ομολόγησε ότι το "φακέλωμα" των διαδηλωτών "ασφαλώς είναι σε γνώση του υπουργού Δημόσιας Τάξης". "Είναι αυτονόητο αυτό" (!),συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ώστε να μην αφήσει καμία αμφιβολία για το ποιος είναι ο ηθικός αυτουργός του "νομιμοποιημένου" κρατικού χαφιεδισμού.

Το μέγεθος της αντιδημοκρατικής παρεκτροπής των κυβερνώντων, προκύπτει ανάγλυφα από την επιχειρηματολογία που χρησιμοποίησε ο Δ. Ρέππας για να υποστηρίξει τη νεο-αποκαλυπτόμενη αυθαιρεσία. "Η Αστυνομία θεωρεί χρήσιμη μια τέτοια λειτουργία",είπε ο εκπρόσωπος, για να συμπληρώσει "νομίζω ότι αυτή την επιλογή της ΕΛ. ΑΣ. κάτω από ορισμένες περιστάσεις μπορεί κάποιος να τη θεωρήσει λογική"! Οταν δε, ρωτήθηκε πώς διασφαλίζεται ότι αυτή η πρακτική δε θέτει σε διακύβευση τα ατομικά και δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών, ο Δ. Ρέππας απάντησε ότι "το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, τόσο η πολιτική ηγεσία, όσο και η ηγεσία της Αστυνομίας δεν υπολείπονται σε δημοκρατική ευαισθησία από τους άλλους πολίτες" και πως "όλα γίνονται με σύννομο τρόπο"!

Θα πρέπει να σημειωθεί, παράλληλα, η διπλή προσπάθεια που κατέβαλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να υποβαθμίσει το θέμα. Αφ' ενός προχώρησε στη σύσταση "να μη δίνουμε τέτοια διάσταση σε αυτό το ζήτημα" (!),αφ' ετέρου επιστράτευσε κάθε απόθεμα κυβερνητικής υποκρισίας για να υποστηρίξει ότι η βιντεοσκόπηση των αστυνομικών επιχειρήσεων γίνεται, εκτός των άλλων, "για λόγους ανάγκης ύπαρξης πειστηρίων, όταν η Αστυνομία θέλει να ελέγξει τη συμπεριφορά των αστυνομικών στο πλαίσιο των επιχειρήσεών της"...

Το πόσο αξία έχουν έχουν αυτές οι δηλώσεις του εκπροσώπου μιας κυβέρνησης που καθιστά τη Βουλή "λημέρι" των ασφαλιτών αποκαλύφθηκε λίγο αργότερα, όταν ο Δ. Ρέππας επιτέθηκε κατά των απεργών και των διαδηλωτών, λέγοντας ότι η κυβέρνηση έχει εντοπίσει σε κινητοποιήσεις ναυτεργατών, αγροτών, εκπαιδευτικών κλπ. να συμμετέχουν ίδια άτομα, που "δεν έχουν καμία σχέση με τον φορέα ο οποίος βρίσκεται σε κινητοποίηση"...

Οταν ο "Ρ" ρώτησε τον Δ. Ρέππα αν αυτή του η... ανακάλυψη προέρχεται από τις ταινίες της Ασφάλειας, είπε ότι αναφέρεται σε "φυσιογνωμίες" που του είναι γνωστές από τα δελτία ειδήσεων...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ