Σάββατο 30 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ
Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες μας

Ανοιχτή επιστολή προς τους αστυνομικούς υπαλλήλους

Με αφορμή τη συνέντευξη Τύπου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων και τα όσα εκεί ειπώθηκαν, δώδεκα εργατικά σωματεία του Πειραιά εξέδωσαν ανακοίνωση - που υπογράφεται και από συνταξιουχικά σωματεία της πόλης - στην οποία τονίζεται ότι "με λύπη διαπιστώσαμε στη συνέντευξη Τύπου ότι όχι μόνο δεν κατανοείται η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με ευθύνη της κυβέρνησης, αλλά γίνεται προσπάθεια να παρουσιαστούν οι εργαζόμενοι ως επιτιθέμενοι και οι αστυνομικές δυνάμεις και κατ' επέκταση η κυβέρνηση, αμυνόμενες".

"Γίνεται επίσης προσπάθεια - συνεχίζει η ανακοίνωση - να συκοφαντηθούν οι αγώνες των εργαζομένων, με ανυπόστατες κατηγορίες για δήθεν συμμετοχή "ανθρώπων της νύχτας" και αναρωτιόμαστε: Μήπως το επόμενο βήμα είναι η κατασκευή "στοιχείων" για να στηρίξουν τις κατηγορίες τους;".

Τα σωματεία υπογραμμίζουν ότι: "Η κυβέρνηση των ΜΑΤ και ο ξυλοδαρμός των απεργών σήμερα (σ. σ. χτες) στις 6.15 το πρωί στο Μηχανογραφικό Κέντρο της "Ιονικής", με εντολή της κυβέρνησης, επιβεβαιώνουν πλήρως τις καταγγελίες μας για ένταση της προσπάθειας κατατρομοκράτησης των εργαζομένων από την κυβέρνηση, καθώς και τις πληροφορίες ότι υπάρχουν επιλεγμένοι στόχοι στα πρόσωπα συγκεκριμένων πρωτοπόρων συνδικαλιστικών στελεχών".

Τα σωματεία υπενθυμίζουν ότι στο παρελθόν με ανοιχτή επιστολή τους είχαν επισημάνει τα παραπάνω και καλούσαν τη συνδικαλιστική οργάνωση των αστυνομικών να επανεξετάσει τη στάση της μπροστά στην ένταση και στον αυταρχισμό από την πλευρά της κυβέρνησης και στη χρησιμοποίηση αστυνομικών δυνάμεων ενάντια στους αγώνες του ελληνικού λαού. Σήμερα, όπως τονίζεται, ξανακαλούν τους αστυνομικούς να επανεξετάσουν τη στάση τους και να συμβάλλουν για να μην χρησιμοποιείται η αστυνομία ενάντια στους εργαζόμενους. "Η κυβέρνηση, σημειώνουν, αναλαμβάνει τεράστιες πολιτικές ευθύνες όταν με εντολή της χρησιμοποιεί τα ΜΑΤ σε βάρος του συνταγματικού δικαιώματός μας να απεργούμε και να διαδηλώνουμε τα δίκαια αιτήματα καθώς και για τον τραυματισμό των δύο αστυνομικών στον Πειραιά, γεγονός για το οποίο φέρει ακέραιη την ευθύνη. Τα σωματεία μας εύχονται από καρδιάς ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Τα τεράστια κοινωνικά προβλήματα δεν μπορεί να αφήνουν παγερά αδιάφορους τους δικαστικούς, αστυνομικούς, πυροσβέστες και λιμενικούς, τους οποίους παρατάσσει η εκάστοτε κυβέρνηση απέναντι στον υποτιθέμενο "εσωτερικό εχθρό", που δεν είναι άλλος από τον ελληνικό λαό. Οι εργατικοί και λαϊκοί αγώνες θα αναπτύσσονται και θα δυναμώνουν όσο η κυβέρνηση επιδιώκει να μας γυρίσει 100 χρόνια πίσω... ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ