Σάββατο 30 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΣΚΕΨΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ
Ξέχασαν τη συνδικαλιστική τους ιδιότητα

Τις δυσμενείς για την κυβέρνηση εντυπώσεις από τα επεισόδια που σημειώθηκαν τις τελευταίες μέρες μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών επιχείρησαν να διασκεδάσουν χτες ορισμένοι συνδικαλιστές της αστυνομίας, αναλαμβάνοντας να παίξουν στην ουσία το ρόλο του υπερασπιστή της κυβέρνησης που έχει επιστρατεύσει ολοκληρωτικά τις δυνάμεις καταστολής για το χτύπημα των εργατικών αγώνων. Ενώ θα περίμενε κανείς να ζητήσουν από την κυβέρνηση να πάψει να τους χρησιμοποιεί ως κατασταλτικό μηχανισμό, αφού είναι και οι ίδιοι εργαζόμενοι και μάλιστα με πολλά προβλήματα, όπως οι ίδιοι λένε, λησμόνησαν τη συνδικαλιστική τους ιδιότητα και ανέλαβαν εργολαβικά τη δυσφήμιση των αγώνων των εργαζομένων.

Μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια συγκέντρωσης αστυνομικών στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά, έγινε τελικά σύσκεψη μερικών δεκάδων αστυνομικών για να ακουστούν τα πιο γελοία επιχειρήματα σε βάρος των εργαζομένων, όπως "μπράβοι σε νυκτερινά κέντρα ήταν μεταξύ αυτών που χτύπησαν αστυνομικούς", "η στάση της αστυνομίας ήταν αμυντική. Δεν έκανε χρήση ούτε καν του νόμιμου δικαιώματος της άμυνας", "ήταν τραμπουκισμοί αισχίστου είδους η επίθεση που δέχτηκαν αστυνομικοί με γυμνά χέρια" και άλλα τέτοια παρόμοια.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής Δ. Γόγολος και άλλοι συνδικαλιστές επανέλαβαν τις γνωστές κυβερνητικές θέσεις περί μειοψηφιών που αντιδρούν στη δήθεν φιλολαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, έκαναν το ατόπημα να μιλήσουν για δήθεν προσχεδιασμένα επεισόδια από τους ίδιους τους εργαζόμενους, απειλώντας μάλιστα και με μηνύσεις. Χάνοντας εντελώς το μέτρο και λησμονώντας ότι και οι ίδιοι είναι συνδικαλιστές, είπαν ότι οι εργαζόμενοι εκτονώνονται πάνω στους αστυνομικούς επειδή βλέπουν ότι δεν ικανοποιούνται τα αιτήματά τους ή ότι προκαλούν τα επεισόδια για να συγκεντρώσουν την προσοχή των τηλεοράσεων!

Ο Δ. Γόγολος κάλεσε τις ηγεσίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων να συζητήσουν για έναν κώδικα συμπεριφοράς διαδηλωτών και αστυνομίας, ενώ απευθυνόμενος στους εργαζόμενους, τους κάλεσε να καταλάβουν ότι είναι δύσκολος ο ρόλος του αστυνομικού. "Η κρατική σκοπιμότητα, είπε, που κατηύθυνε τις ενέργειες της αστυνομίας κατά το παρελθόν, έχει εκλείψει. Σήμερα οι αστυνομικοί είναι εντεταλμένα όργανα της πολιτείας, διατίθενται για τη διατήρηση της τάξης και ελέγχονται στα πλαίσια των νόμων και του Συντάγματος".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ