Σάββατο 30 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Οι περικοπές οδηγούν σε αδιέξοδο

Συζητήθηκε χτες στη Βουλή Επίκαιρη Ερώτηση της βουλευτή του ΚΚΕ, Μ. Μπόσκου

H ελλιπής χρηματοδότηση και η οικονομική ασφυξία έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο το Ψυχολογικό Κέντρο Βόρειας Ελλάδας (ΨΚΒΕ) που λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη και έτσι, παρά τις υποσχέσεις, έχουν αυξηθεί τα μεγάλα ελλείμματα και τα χρέη προς το ΙΚΑ, τους εργαζόμενους και τους προμηθευτές.

Το θέμα έφερε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση η βουλευτής του ΚΚΕ Μ. Μπόσκου,ζητώντας την άμεση χρηματοδότηση του ιδρύματος.

Ο παριστάμενος υφυπουργός Υγείας Θ. Κοτσώνης στην απάντησή του είπε ότι το ΨΚΒΕ είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό και το ΔΣ του ορίζεται από τη νομαρχία. Εσπευσε δε να ρίξει το βάρος στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, λέγοντας ότι αυτή είναι υπεύθυνη και είπε ότι το υπουργείο επιχορηγεί τα προκύπτοντα ελλείμματα. Ηδη, είπε, υπογράφτηκε απόφαση επιχορήγησης 20 εκατομμυρίων δρχ., ποσό όμως που και ο ίδιος χαρακτήρισε ανεπαρκές, ενώ μετά από επίσκεψη που έκανε ο ίδιος στο ίδρυμα διαβεβαίωσε ότι θα καλυφθούν τα ελλείμματα και από τη νομαρχία και από την περιφέρεια και από το υπουργείο.

Η Μ. Μπόσκου τόνισε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το ΚΚΕ κατέθεσε Ερώτηση για το θέμα και υπογράμμισε ότι παρά τις υποσχέσεις που κατά καιρούς έχουν δοθεί, τα προβλήματα παραμένουν και συσσωρεύονται.

Για να δοθεί οριστική λύση, είπε, θα πρέπει κατ' αρχήν το ίδρυμα να γίνει Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και να υπάρχει τακτική εγγραφή στον κρατικό προϋπολογισμό, έτσι ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του ένα τόσο σημαντικό ίδρυμα και να μην υπονομεύεται από την ίδια την πολιτική της κυβέρνησης, η οποία δε χρηματοδοτεί αυτόν τον τομέα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ