Σάββατο 30 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΕΥΣΙΝΑ
Σε ένα κτίριο στοιβάζονται 900 μαθητές

Επί 10 χρόνια εκκρεμεί η ανέγερση νέου κτιρίου, κατήγγειλε με Επίκαιρη Ερώτηση η βουλευτής του ΚΚΕ Μ. Μπόσκου

Απαράδεκτες καταστάσεις βιώνουν οι μαθητές στην Ελευσίνα, όπου παρά το ότι εδώ και 10 χρόνια έχει βρεθεί ο κατάλληλος χώρος, εντούτοις στο κτίριο του 2ου Γυμνασίου συστεγάζονται και το 4ο Γυμνάσιο και το 2ο Λύκειο, με αποτέλεσμα να λειτουργούν σε διπλή βάρδια και να μην καλύπτονται οι ανάγκες 900 μαθητών.

Το θέμα έφερε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση η βουλευτής του ΚΚΕ Μ. Μπόσκου,ζητώντας τη λήψη των αναγκαίων μέτρων και τη χορήγηση των απαραίτητων κονδυλίων για την κατασκευή του κτιρίου του 2ου Λυκείου.

Στην απάντησή του ο υφυπουργός Παιδείας Γ. Ανθόπουλος είπε ότι οι διαδικασίες της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης είναι χρονοβόρες και στη συγκεκριμένη περίπτωση οι ιδιοκτήτες του οικοπέδου έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να ακυρώσουν τη σχετική υπουργική απόφαση. Ανακοίνωσε δε ότι το ΥΠΕΧΩΔΕ θα προχωρήσει στον αποχαρακτηρισμό του οικοπέδου μόλις εκδοθεί η απόφαση από το ΣτΕ.

Η Μ. Μπόσκου στην τοποθέτησή της είπε ότι δεν μπορεί να καταλάβει γιατί το ΥΠΕΧΩΔΕ περιμένει την απόφαση του ΣτΕ για να χαρακτηρίσει το χώρο ως χώρο ανέγερσης σχολικού κτιρίου και δεν παίρνει άμεσα την απόφαση ώστε να είναι δεδομένη η πολιτική βούληση ότι η κυβέρνηση θα έρθει σε σύγκρουση με τα συμφέροντα των ιδιωτών για να ανεγερθεί το σχολείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ