Σάββατο 30 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
24Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - "ΟΔΗΓΗΤΗ"
Το μέλλον μας ανήκει

Στα 80 χρόνια του ΚΚΕ και στα 30 της ΚΝΕ ήταν αφιερωμένη η χτεσινή προφεστιβαλική εκδήλωση της ΤΟ ΤΕΙ Αθήνας της Οργάνωσης

Στο κόμμα της εργατικής τάξης, που φέτος συμπληρώνει 80 χρόνια πρωτοπόρας θεωρίας και δράσης, στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, που όλα αυτά τα χρόνια ήταν δίπλα στο λαό και τους αγώνες του, αλλά και στα 30χρονα ζωής της νεολαίας του, της ΚΝΕ, ήταν αφιερωμένη η χτεσινή προφεστιβαλική εκδήλωση, στο πλαίσιο του 24ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή", που διοργάνωσε η ΤΟ ΤΕΙ Αθήνας, στο χώρο του Ιδρύματος.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με μουσική από ερασιτεχνικό συγκρότημα. Στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν το θεατρικό έργο "Οι τρελοί της εποχής" του Δημήτρη Ψαθά, που έπαιξαν και επιμελήθηκαν οι ίδιοι οι σπουδαστές του ΤΕΙ, που το μεράκι και το κέφι τους γι' αυτή τη δουλιά που παρουσίασαν βγήκε ολοζώντανο πάνω στη σκηνή. Ακολούθησε μουσική με τραγούδια του αγώνα, που έδιναν την υπόσχεση πως "όπως και να 'ναι τούτη η γη θα 'μαι στην πρώτη τη γραμμή".

Ο Αποστόλης Παππάς,μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΟ Αθήνας έκανε σύντομη ιστορική αναδρομή στη ζωή του ΚΚΕ από το 1918 με την ίδρυση του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος, για τους αγώνες που ανέπτυξε μαζί με τον ΕΑΜ, αλλά και για όλες τις κατακτήσεις όπως το 8ωρο, ασφάλιση κ. ά. Αναφέρθηκε, επίσης, στις διώξεις, εξορίες, βασανιστήρια, που συνάντησαν από την αρχή τα μέλη του ΚΚΕ. "Κανείς δεν μπορεί να ασκήσει κριτική στο ΚΚΕ, γιατί ήταν το μοναδικό κόμμα που στάθηκε αταλάντευτα στο πλευρό του λαού", σημείωσε, τονίζοντας ότι η ενίσχυση του ΚΚΕ θα στείλει μήνυμα στην άρχουσα τάξη ότι ο λαός και η νεολαία της δε βολεύεται, αλλά πολεμά για όσα του ανήκουν.

Για την πρωτοπόρα δράση της Κομμουνιστικής Νεολαίας, που 30 χρόνια τώρα βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα για το δικαίωμα στη μόρφωση, τη δουλιά, τη ζωή μίλησε ο Παναγιώτης Παλαβός,μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Αναφέρθηκε και στην άποψη που προσπαθούν να περάσουν τα ΜΜΕ στη νεολαία να μην ασχολούνται με την πολιτική, προβάλλοντας την πολιτική των ρουσφετιών, του "μπαλκονιού". "Θέλουν να μας πουν ότι η καθημερινή μας δράση, οι καθημερινοί μας αγώνες μας δεν είναι πολιτική. Και όμως η πάλη για μια καλύτερη παιδεία, για δικαίωμα στην εργασία, στη ζωή είναι πολιτική. Και αυτή την πάλη δεν τη χαρίζουμε σε κανέναν, δεν τη διαπραγματευόμαστε. Σε μας ανήκει το μέλλον. Αντλούμε πείρα από τη δράση του Κόμματός μας, και συνεχίζουμε τον αγώνα μας που θα συναντηθεί με το εργατικό, λαϊκό κίνημα για όλα όσα μας ανήκουν", τόνισε ο Π. Παλαβός.

Η εκδήλωση έκλεισε με πλούσιο μουσικό πρόγραμμα από το ροκ συγκρότημα οι "Ακατονόμαστοι".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ