Σάββατο 30 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΤΥΦΛΩΝ
Αύριο οι εκλογές

Οι τυφλοί όλης της χώρας προσέρχονται αύριο στις κάλπες για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών(ΠΣΤ). Οι εκλογές θα γίνουν στην έδρα του Συνδέσμου, Βερανζέρου 31 - Αθήνα, καθώς και στις έδρες των τοπικών Ενώσεων της επαρχίας.

Την ψήφο των τυφλών διεκδικούν τρεις παρατάξεις: Η "Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση - Συνεργαζόμενοι" (ΕΣΚ - Σ), η "Πλατιά Δημοκρατική Συνεργασία" (ΠΔΣ) και η "Νέα Προοπτική" (ΝΕ.Π). Οι εκλογές αυτές είναι απ' τις πιο κρίσιμες, καθώς γίνονται στον απόηχο των τελευταίων κινητοποιήσεων των τυφλών, τις οποίες η κυβέρνηση αντιμετώπισε με ...εκσυγχρονιστική αναλγησία.

Η ΕΣΚ - Σ είναι ο συνδυασμός της Αντίστασης στα αντικοινωνικά σχέδια κυβέρνησης. Είναι ταυτόχρονα και ο συνδυασμός του Αγώνα, γι' αυτό και καλεί όλους τους τυφλούς να ορθώσουν το ανάστημά τους και να δώσουν τη δική τους απάντηση, καταδικάζοντας και εκλογικά την παράταξη της "Πλατιάς Δημοκρατικής Συνεργασίας", η οποία εδώ και πάνω από 15 χρόνια διατηρεί την πλειοψηφία στο σύνδεσμο και έχει τεράστιο μερίδιο ευθυνών για όλη αυτή την κατάσταση.

Στο ψηφοδέλτιο της ΕΣΚ οι υποψήφιοι για το Διοικητικό Συμβούλιο είναι οι παρακάτω: Αγαπητού Μάρω Μιτζέλη, Γεωργακόπουλος Αντώνης, Γεωργακόπουλος Χρήστος, Δέδες Σωτήρης, Κατσαγάνης Θανάσης, Κουλήνας Τάσος (από την τοπική Κεντρικής Μακεδονίας), Μπαλάσκα Κωστούλα, Μπαρέκας Βασίλης, Παπαϊωάννου Θανάσης, Συρόπουλος Μιχάλης (από την τοπική Ανατολικής Μακεδονίας), Τουτός Ζώης και Χουρδάκης Χάρης.

Οι υποψήφιοι για την Εξελεγκτική Επιτροπή είναι: Καπνάκης Μιχάλης, Κυριακίδου Μαρία, Σκούρτης Αργύρης και Φούκας Στέλιος (από την τοπική Κεντρικής Μακεδονίας).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ