Κυριακή 31 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΙΟΝΙΚΗ - ΛΑΪΚΗ
Στο "εδώλιο" την Τρίτη ξανά η απεργία!

Σε κατάσταση πολιορκίας παραμένει το κέντρο του Πειραιά

Την Τρίτη το πρωί και για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες, η κυβέρνηση οδηγεί στο "εδώλιο" την απεργία των εργαζομένων στην Ιονική Τράπεζα! Στόχος της, αυτή τη φορά, να βγάλει "εκτός νόμου" και την απόφαση της ΟΤΟΕ, η οποία - μετά τη δικαστική απαγόρευση της απεργίας που είχε κηρύξει ο σύλλογος των εργαζομένων - αποφάσισε αυτή την κάλυψη της κινητοποίησης. Ειδικότερα, το Γενικό Συμβούλιο της οργάνωσης αποφάσισε την παράταση της απεργίας μέχρι τις 6 Ιούνη, παρότι η απόφαση της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων στην Τράπεζα ήταν πολύ πιο προωθημένη.

Η υπαγορευμένη από την κυβέρνηση αγωγή της Τράπεζας κατά της ΟΤΟΕ θυροκολλήθηκε μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Γενικού Συμβουλίου και λίγες ώρες μετά την πρωινή προχτεσινή νέα βάρβαρη έφοδο των ΜΑΤ κατά των απεργών στο Μηχανογραφικό Κέντρο της Ιονικής στον Πειραιά.

Στο μεταξύ, η κατάσταση πολιορκίας του Μηχανογραφικού Κέντρου της Ιονικής και του κέντρου του Πειραιά,συνεχίστηκε και χτες, καθώς οι "πάνοπλες" αστυνομικές δυνάμεις και οι κλούβες παρέμειναν παρατεταγμένες στο χώρο.

Η νέα αυταρχική επίδοση της κυβέρνησης οδηγεί σε ακόμα μεγαλύτερη σύγκρουση με τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα, καθώς διευρύνεται το κύμα αλληλεγγύης προς τους απεργούς της Ιονικής, αλλά και η κατακραυγή για τον εντεινόμενο αυταρχισμό που τη βδομάδα που πέρασε χτυπούσε καθημερινά, με αποκορύφωμα το χτύπημα της ίδιας της πανεργατικής κινητοποίησης της περασμένης Τετάρτης.

Τη "βίαιη ιδιωτικοποίηση, που συνοδεύεται με αστυνομική βία και δικαστικές παρεμβάσεις", κατήγγειλε και η Διεθνής Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων (FIET).

Κινητοποίηση συνταξιούχων

Δυναμική απάντηση στην αντισυνταξιουχική και αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης ετοιμάζονται να δώσουν οι συνταξιούχοι όλης της χώρας. Με απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Συνταξιουχικών Οργανώσεων Ελλάδας, προγραμματίζεται παναττική συγκέντρωση την Πέμπτη 4 Ιούνη στην πλατεία Κάνιγγος, στις 10 πμ, και πορεία προς το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας. Την ίδια μέρα, θα πραγματοποιηθούν πανσυνταξιουχικές συγκεντρώσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Σε μαζική συμμετοχή στις πανσυνταξιουχικές κινητοποιήσεις, καλεί η ΣΕΑ, με ανακοίνωσή της, για "να καταγγείλουμε τη βάρβαρη, σκληρή, απάνθρωπη κυβερνητική πολιτική, που καταδικάζει στην εξαθλίωση εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ