Κυριακή 31 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αύριο η κηδεία της Μαίρης Ζαχαριουδάκη

Αύριο, Δευτέρα, στις 4 το μεσημέρι, γίνεται η κηδεία της κομμουνίστριας Μαίρης Ζαχαριουδάκη, που "έφυγε", ξαφνικά, από κοντά μας την Παρασκευή το πρωί.

Η Μαίρη Ζαχαριουδάκη, που ήταν κόρη του Στρατή Σωμερίτη, Γραμματέα του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ελλάδας, ενός από τα κόμματα που συμμετείχαν στην ίδρυση του ΕΑΜ στις 27 Σεπτέμβρη του 1941, εντάχτηκε στην ΕΠΟΝ το 1943 και ανέπτυξε πλούσια δράση στη νεολαία και ανάμεσα στους νέους καλλιτέχνες και λογοτέχνες. Κατά τη διάρκεια της φασιστικής κατοχής έγινε μέλος του ΚΚΕ και μέσα από τις γραμμές του Κόμματος έλαβε μέρος σε όλους τους αντιιμπεριαλιστικούς και δημοκρατικούς αγώνες του λαού μας. Με την πτώση της χούντας ως στέλεχος της ΚΟΑ παίρνει ενεργό μέρος στο κίνημα ειρήνης. Μέσα από τις γραμμές της ΕΣΑΚ, τις εργατικές επιτροπές για την ειρήνη και της ΕΕΔΥΕ, όπου και συμμετείχε ως αντιπρόσωπός της σε διεθνή συνέδρια και συναντήσεις του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης εδώ και στο εξωτερικό. Από το 1992 ήταν μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ.

Με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εκφράζει στην οικογένεια της συντρόφισσας Μαίρης τα πιο θερμά συλλυπητήρια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ