Τρίτη 2 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απεργίες σε ΟΣΚ - ΟΔΔΥ

Σε πενθήμερες κυλιόμενες απεργίες προχωρούν από αύριο Τετάρτη οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ),αντιδρώντας στη μετατροπή του Οργανισμού σε ανώνυμη εταιρία και τη δρομολόγηση της ιδιωτικοποίησής του. Η απόφαση πάρθηκε σε Γενική Συνέλευση και συγκέντρωσε το 75% των ψήφων. Στα πλαίσια της απεργίας, αύριο το πρωί το σωματείο του ΟΣΚ, η Ομοσπονδία Υπαλλήλων του υπουργείου Παιδείας και η Ομοσπονδία Γονέων Αθήνας θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου στο χώρο του ΟΣΚ.

Τις κινητοποιήσεις τους κλιμακώνουν και οι εργαζόμενοι στον ΟΔΔΥ, που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα, καθώς η κυβέρνηση προχώρησε στη μετατροπή του Οργανισμού σε ανώνυμη εταιρία με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Συγκεκριμένα, σήμερα Τρίτη οι εργαζόμενοι θα κάνουν στάση εργασίας από 11 π.μ. μέχρι 2.30 μ.μ. και συγκέντρωση στα κεντρικά γραφεία στην Ομόνοια. Αύριο Τετάρτη 24ωρη απεργία, συγκέντρωση και πορεία στο ΥΠΕΘΟ. Επίσης μεθαύριο Πέμπτη στάση εργασίας 11 π.μ. - 2.30 μ.μ. και συγκέντρωση.

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων του ΟΣΚ, με ανακοίνωσή του, καταγγέλλει την "εγκληματική για τη δημόσια παιδεία επιλογή της κυβέρνησης να μετατρέψει τον ΟΣΚ σε ανώνυμη εταιρία" και δηλώνει την απόφαση των εργαζομένων να μην επιτρέψουν την υλοποίησή της.

Χαρακτηρίζει σαθρό το κυβερνητικό επιχείρημα περί "ευελιξίας" του ΟΣΚ και σημειώνει πως πίσω κρύβεται η απόφαση της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση, για μετατροπή του σχολικού κτιρίου σε εμπόρευμα και η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων των υπαλλήλων.

Η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα" καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις και να στείλουν αποφασιστικό μήνυμα αντίστασης. Σημειώνει πως παρά τα εμπεριστατωμένα επιχειρήματα των εργαζομένων για την ανάγκη να παραμείνει ο ΟΣΚ σαν ΝΠΔΔ, η κυβέρνηση εμμένει στο να μετατραπεί ο ΟΣΚ σε ανώνυμη εταιρία μέχρι τις 25 Ιούνη. Ετσι, μετά το Προεδρικό Διάταγμα που τον εντάσσει στο ν.2414/'96 και τον μετατρέπει σε ανώνυμη εταιρία, προωθεί με άλλο ΠΔ το καταστατικό της ανώνυμης εταιρίας, παρά τις ριζικές αντιρρήσεις ακόμα και της επιτροπής του καταστατικού που η ίδια όρισε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ