Τρίτη 2 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μαχητικά στους δρόμους οι συνταξιούχοι

Πανσυνταξιουχική συγκέντρωση την Πέμπτη, στην πλατεία Κάνιγγος, στις 10 π.μ. Συγκεντρώσεις την ίδια μέρα και ώρα στη Θεσσαλονίκη, στην Καβάλα, καθώς και σε άλλες πόλεις. Συντονιστική Επιτροπή: "Δε θα επιτρέψουμε να περάσει πάνω από τα κορμιά των συνταξιούχων και των εργαζομένων ο δρόμος προς την ΟΝΕ"

Δυναμική απάντηση στην αντισυνταξιουχική και αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης ετοιμάζονται να δώσουν οι συνταξιούχοι όλης της χώρας. Με απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Συνταξιουχικών Οργανώσεων Ελλάδας, προγραμματίζεται παναττική συγκέντρωση την Πέμπτη 4 Ιούνη στην πλατεία Κάνιγγος στις 10 π.μ. και πορεία προς το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας. Την ίδια μέρα, θα πραγματοποιηθούν πανσυνταξιουχικές συγκεντρώσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Σε μαζική συμμετοχή στις πανσυνταξιουχικές κινητοποιήσεις, καλεί η ΣΕΑ, με ανακοίνωσή της, για "να καταγγείλουμε τη βάρβαρη, σκληρή, απάνθρωπη κυβερνητική πολιτική, που καταδικάζει στην εξαθλίωση εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους".

Η ΣΕΑ θέτει σαν αίτημα αιχμής, μετά και την υποτίμηση της δραχμής, την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των συνταξιούχων, ίση με μια σύνταξη και μέχρι του ποσού των 200.000 δραχμών. Καταγγέλλει τον πρωθυπουργό, που, σε συνέντευξή του, πανηγυρίζοντας για το ΕΥΡΩ, ισχυρίστηκε ότι βελτιώθηκε οικονομικά η θέση συνταξιούχων και εργαζομένων. Επίσης τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας, ο οποίος απαξίωσε να δεχτεί τη ΣΕΑ, παρά τα αλλεπάλληλα έγγραφά της και τελικά, μετά την εξαγγελία των κινητοποιήσεων στις 4 Ιούνη, έστειλε μήνυμα για συνάντηση μαζί της, μια μέρα πριν!

Επισημαίνει ότι η κυβέρνηση, στο όνομα της ΟΝΕ, ιδιωτικοποιεί όλο το δημόσιο τομέα, ανατρέπει τις εργασιακές σχέσεις, αυξάνει τα νοσήλια που θα γονατίσουν τα Ταμεία, βάζει "χέρι" στα αποθεματικά των Ταμείων, εφαρμόζει τη λίστα φαρμάκων, υποβαθμίζοντας την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και επιχειρεί να ισοπεδώσει το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα. Καταλήγει, τονίζοντας πως "δε θα επιτρέψουμε να περάσει πάνω από τα κορμιά των συνταξιούχων και των εργαζομένων ο δρόμος προς την ΟΝΕ και το ΕΥΡΩ".

Σε Θεσσαλονίκη - Καβάλα

Με συγκεντρώσεις και πορείες, που θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 4 Ιούνη, στις 10 το πρωί, στη Θεσσαλονίκη και την Καβάλα, θα απαντήσουν οι συνταξιούχοι της Μακεδονίας και της Θράκης στην κυβερνητική πολιτική των πενιχρών συντάξεων, των κρατήσεων από τις συντάξεις, της αμφισβήτησης του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης.

Η συγκέντρωση των συνταξιούχων της Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, με πρωτοβουλία των Σωματείων Συνταξιούχων ΙΚΑ και ΤΕΒΕ, ενώ συμμετέχουν στην τοπική συντονιστική επιτροπή οι συνταξιουχικές οργανώσεις και των άλλων Ταμείων.

Να δώσουν μαζικό, αγωνιστικό "παρών" στην πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Καβάλας, την Πέμπτη 4 Ιούνη, στις 10 π.μ., καλεί τους συνταξιούχους η Συντονιστική Επιτροπή Συνταξιουχικών Σωματείων Νομού Καβάλας.Επισημαίνει πως "η κυβέρνηση, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης των πολυεθνικών και του ΣΕΒ, προχωρεί στην ξεθεμελίωση των μεγάλων εργατικών κατακτήσεων του 20ού αιώνα, του 8ωρου και της κοινωνικής ασφάλισης που μας εξανθρώπισαν".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σήμερα η πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη (2017-06-13 00:00:00.0)
Πάλι στους δρόμους (1999-12-14 00:00:00.0)
Αγωνιστική απάντηση! (1998-11-24 00:00:00.0)
ΠΑΝΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ κινητοποιήσεις σήμερα (1998-06-04 00:00:00.0)
Μ' αγώνα απαντάνε στην αδιαλλαξία (1998-05-26 00:00:00.0)
"Κάτω τα χέρια από την ασφάλιση" (1997-11-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ