Τρίτη 2 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Πλειοψηφίες... με εργοδοτική στήριξη

Σε παρωδία προσπάθησαν να μετατρέψουν το 31ο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων,που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο, οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και Αυτόνομη Παρέμβαση, οι εκπρόσωποι των οποίων καταφέρθηκαν εναντίον της ΔΑΣ, προσπερνώντας τα τεράστια προβλήματα των εργαζομένων του κλάδου.

Οι αντιπρόσωποι της ΔΑΣ ανέδειξαν τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων, μίλησαν για το ωράριο, τις εργασιακές σχέσεις, το ρόλο των πολυεθνικών κ.ά., καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Επιπλέον, δεσμεύτηκαν ότι θα εξακολουθήσουν να δίνουν τη μάχη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και την επίλυση των προβλημάτων των εργαζομένων.

Τα εκλογικά αποτελέσματα και σ' αυτό το Συνέδριο και ειδικότερα σε ό,τι αφορά κυρίως την ΠΑΣΚΕ και ΑΠ, κρίθηκαν σε αρκετό βαθμό από τους αντιπροσώπους που προέρχονται από τα σούπερ μάρκετ. Πολλοί απ' αυτούς είναι διευθυντικά στελέχη του "Βερόπουλου", του "Σκλαβενίτη" κ.ά., ενώ ο ρόλος τους περιορίζεται στη διαμόρφωση των συσχετισμών στην Ομοσπονδία, κάτι που φάνηκε και στο Συνέδριο, όπου η πλειοψηφία τους συμμετείχε μόνο στη διαδικασία της ψηφοφορίας!

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διεύθυνση του κτιρίου της Κτηματικής Τράπεζας στη Γλυφάδα, όπου έγινε το Συνέδριο, κάλεσε αστυνομικές δυνάμεις για την περιφρούρηση του κτιρίου! Οι αντιπρόσωποι της ΔΑΣ ζήτησαν να καταγγελθεί η παρουσία της Αστυνομίας και να απαιτηθεί η αποχώρησή της. Το αίτημά της αυτό δεν έγινε δεκτό και οι αντιπρόσωποι της ΔΑΣ σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποχώρησαν για περισσότερο από μία ώρα από το Συνέδριο.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του συνεδρίου έχουν ως εξής: Σε σύνολο 231 αντιπροσώπων, ψήφισαν 217, βρέθηκε ένα άκυρο και έλαβαν: ΔΑΣ,46 ψήφους και 4 έδρες (πριν 36 και 4). ΠΑΣΚΕ,83 ψήφους και 8 έδρες (πριν 56 και 7).ΑΠ,60 και 6 (πριν 53 και 7) και ΔΑΚΕ,27 και 3 (πριν 27 και 3).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ