Πέμπτη 4 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠ. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
Στη Λέσβο η συνεδρίαση

Συνεδριάζει από σήμερα έως τις 6 Ιουνίου στη Λέσβο η Επιτροπή Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης στην οποία μετέχουν βουλευτές - μέλη από 40 Κοινοβούλια. Η συνεδρίαση πραγματοποιείται στη Λέσβο, έπειτα από πρωτοβουλία του βουλευτή του ΚΚΕ Στρατή Κόρακα.

Στα πλαίσια των εργασιών της Επιτροπής θα εξεταστούν τα περιβαλλοντικά προβλήματα της περιοχής, ενώ θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις από μελετητές και ερευνητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου, το οποίο διαθέτει το μόνο στην Ελλάδα Περιβαλλοντικό Τμήμα. Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι ο ρόλος του Τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου, η λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου και το Αιγαίο Πέλαγος και το περιβάλλον ως μοχλός ανάπτυξης των νησιών.

Ελληνες βουλευτές - μέλη της Επιτροπής εκτός από τον βουλευτή του ΚΚΕ, Στρατή Κόρακα, είναι οι Ιωάννης Σκουλαρίκης, Κίμων Κουλούρης (ΠΑΣΟΚ) και Βύρων Πολύδωρας (ΝΔ). Χαιρετισμό θα απευθύνει εκ μέρους του προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη ο αντιπρόεδρος της Βουλής Παναγιώτης Σγουρίδης, ενώ θα παρέμβουν η υπουργός Αιγαίου Ε. Παπαζώη και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Θ. Κολιοπάνος, όπως και ο γραμματέας της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Αποτίμησης Τεχνολογίας της Βουλής Αλ. Βουλγάρης. Αξίζει να σημειωθεί πως η συνάντηση θα γίνει στο πλοίο ΜΥΤΙΛΗΝΗ, το οποίο θα πραγματοποιεί περίπλου του νησιού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ