Πέμπτη 4 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΓΕ
Θα ξεσηκώσει αντίσταση

Για την ΟΓΕ αλλά και για μια μεγάλη μερίδα του γυναικείου κινήματος, αλλά και σε μεγάλο μέρος των γυναικών της χώρας μας υπάρχει κάθετη αντίθεση και θα ξεσηκώσει ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ,τονίζει σε ανακοίνωση - καταγγελία, αναφερόμενη στην κατάθεση του νομοσχεδίου για την "Παλλαϊκή Αμυνα", η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.

Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση, με το νομοσχέδιο ανοίγει έντεχνα ο δρόμος για την υποχρεωτική στράτευση των γυναικών, ζήτημα που το προσπαθούν πολλά χρόνια διάφορες κυβερνήσεις. Και συνεχίζει:

- Δε στηρίζουμε και δε συναινούμε σε πολεμικές επιλογές για τη λύση πολιτικών προβλημάτων.

- Η κλιμακούμενη στρατιωτικοποίηση της κοινωνίας βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με την Ειρήνη και την Υφεση, με την καλλιέργεια αμοιβαίας εμπιστοσύνης, φιλίας και συνεννόησης μεταξύ των λαών, για τα οποία αγωνιζόμαστε.

Οι λαοί και προπαντός οι γυναίκες δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν μεταξύ τους - το αντίθετο μάλιστα - τις ενώνουν πολλά, με κυρίαρχο την προστασία της ζωής που φέρνουν στον κόσμο.

- Η άμυνα ενός τόπου δεν είναι οι στρατιωτικές προετοιμασίες, η στρατιωτικοποίηση ολόκληρης της κοινωνίας, όταν αποδυναμώνεται η παραγωγική βάση, ξεπουλιούνται στρατηγικής σημασίας δημόσιοι τομείς της οικονομίας, ξεκληρίζεται ο αγροτικός πληθυσμός, ενώ περιθωριοποιούνται καθημερινά μεγάλες κοινωνικές ομάδες (νεολαία και γυναίκες). Προβλήματα που θα οξυνθούν με τα δρομολογημένα εξοπλιστικά προγράμματα, που θα επιβαρύνουν καταλυτικά τον προϋπολογισμό της χώρας.

- Η ισότητα δεν περνάει μέσα από τον στρατώνα. Αντίθετα η στράτευση των γυναικών θα είναι μια επιπλέον άνιση μεταχείριση γιατί βασίζεται στην κοινωνική ισοπέδωση και όχι στην κοινωνική ισότητα.

- Οι γυναίκες της χώρας μας με τις ακολουθούμενες πολιτικές, ντύνονται κάθε μέρα με τα χρώματα του κοινωνικού περιθωρίου: Ανεργία, μερική απασχόληση, κατάργηση της σύνταξης, φτώχεια και φραγμοί στην παιδεία, στην υγεία, στον πολιτισμό. Συρρίκνωση της Κοινωνικής Πολιτικής που καλείται να την αντικαταστήσει η γυναίκα.

- Οι ιδιαιτερότητες των γυναικών που πηγάζουν από τον αναπαραγωγικό τους ρόλο, έχουν ξεχαστεί με ανάλγητο τρόπο στο όνομα πάντα της ισότητας των ίσων ευκαιριών.

Η λαϊκή άμυνα είναι ένας λαϊκός θεσμός, με υποθήκες και ρίζες στο λαό μας, δε χρειάζεται να θεσμοθετηθεί και να κοινοποιηθεί. Οι γυναίκες, όταν η πατρίδα μας το χρειάστηκε, βρέθηκαν καθολικά στην πρώτη γραμμή των αγώνων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ