Πέμπτη 4 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να ενισχυθούν οι μονάδες απεξάρτησης!

Η Επιτροπή της Βουλής για τα Ναρκωτικά άκουσε χτες το ΚΕΘΕΑ

Το θέμα της οικονομικής ενίσχυσης των μονάδων απεξάρτησης, έθεσαν χτες οι εκπρόσωποι του ΚΕΘΕΑ, που παρέστησαν στην Επιτροπή της Βουλής για το θέμα των ναρκωτικών.

Ο πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ Γ. Νοταράς σημείωσε χαρακτηριστικά πως από τον προϋπολογισμό του 1998 το Κέντρο ζήτησε 3 δισεκατομμύρια δραχμές, όμως τα κονδύλια που τελικά εγκρίθηκαν ήταν περίπου ένα δισεκατομμύριο δραχμές, γεγονός που εξαναγκάζει για μια χρονιά ακόμα το Κέντρο να μην μπορεί να προχωρήσει στην παραπέρα επέκτασή του. Χαρακτηριστική ήταν η φράση του Γ. Νοταρά, ο οποίος είπε πως στα κέντρα απεξάρτησης "πρέπει να δοθούν μέσα αντίστοιχα με το μέγεθος του προβλήματος των ναρκωτικών, που συνεχώς αυξάνεται".

Στη συνεδρίαση ο πρόεδρος του Κέντρου ρωτήθηκε για την αποτελεσματικότητα του ιδρύματος και απαντώντας επισήμανε πως με βάση τις έρευνες που έχουν γίνει για όσους ολοκληρώνουν τη θεραπεία απεξάρτησης μετά από πέντε χρόνια "τα ποσοστά είναι ικανοποιητικά", όμως χρειάζονται περαιτέρω προσπάθειες.

Ειδικά για το ενδεχόμενο αλλαγής της ισχύουσας νομοθεσίας σχετικά με την ινδική κάνναβη, που είναι χαρακτηρισμένη ως παράνομη ουσία, ο Γ. Νοταράς δήλωσε ότι το ΚΕΘΕΑ βλέπει αρνητικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αφού "θα δημιουργήσει προβλήματα στην πρόληψη". Οσον αφορά δε τα προγράμματα που στηρίζονται στη χορήγηση μεθαδόνης, ο πρόεδρος του Κέντρου επισήμανε πως η χρήση της συγκεκριμένης ουσίας δε βοηθάει στην καταπολέμηση των ναρκωτικών "όταν πρόκειται για συντήρηση", παρατηρώντας πάντως πως "όλες οι μέθοδοι πρέπει να επιχειρηθούν". Σε ερώτηση πάντως γιατί δε γίνονται τέτοια προγράμματα στα πλαίσια του ΚΕΘΕΑ, απάντησε ότι "φιλοσοφία του ΚΕΘΕΑ είναι η απεξάρτηση"!

Τέλος ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Β. Βλασσόπουλος εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τα προγράμματα που υπάρχουν με τη χρήση του υποκατάστατου Ατρεξόλη, που έχει δημιουργήσει έντονες διαμαρτυρίες. Από την Επιτροπή τέλος αποχώρησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γ. Σούρλας, μετά από φραστικό επεισόδιο που είχε με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπαδάτο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ