Πέμπτη 4 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σύσκεψη για ελληνοτουρκικά - Κυπριακό

Τα ελληνοτουρκικά και οι εξελίξεις στο Κυπριακό ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν χτες σε σύσκεψη των πολιτικών ηγεσιών των υπουργείων Εξωτερικών και Αμυνας.

Η σύσκεψη κράτησε δυόμισι ώρες και πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού. Σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη ο Θ. Πάγκαλος σημείωσε πως σε λίγες μέρες θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες η Σύνοδος των Υπουργών Αμυνας των χωρών - μελών του ΝΑΤΟ, ενώ την προηγούμενη βδομάδα πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Συμμαχίας η αντίστοιχη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών. "Σ' αυτές τις συναντήσεις, είπε ο Θ. Πάγκαλος, διεξάγονται σημαντικές συζητήσεις για την ευρωπαϊκή αμυντική ταυτότητα, το μέλλον των αμυντικών οργανισμών και θεωρήσαμε σκόπιμο να έχουμε μια ανταλλαγή απόψεων με τον πρωθυπουργό για να χαράξουμε την περαιτέρω στάση μας".

Ο υπουργός Αμυνας στις δηλώσεις του προσδιόρισε ακόμη περισσότερο το αντικείμενο της συζήτησης, λέγοντας πως "είναι τέτοια η εποχή, που χρειάζεται να γίνονται τακτικές συζητήσεις για όλες τις ενδεχόμενες εξελίξεις στα θέματα ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή. Αυτό, συνέχισε, το αξιοποιήσαμε επαρκέστατα, συζητώντας για όλα τα θέματα που μας αφορούν και για τα θέματα τις περιοχής μας τα οποία σχετίζονται με την ασφάλεια, όπως είναι το Κυπριακό και τα ελληνοτουρκικά".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ