Πέμπτη 4 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΣΚ - ΟΔΔΥ
Ξεδιπλώθηκαν οι μαύρες σημαίες

Συγκέντρωση και πορεία πραγματοποίησαν και χτες οι εργαζόμενοι στους δύο Οργανισμούς, που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους κατά της ιδιωτικοποίησης

Τις μαύρες σημαίες ξεδίπλωσαν και πάλι χτες οι εργαζόμενοι του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού και μαζί με τους εργαζόμενους του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων - στα πλαίσια των απεργιακών τους κινητοποιήσεων - πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, αντιδρώντας στην ιδιωτικοποίηση και διεκδικώντας τη διασφάλιση των υπαρχουσών θέσεων εργασίας, καθώς και της μονιμότητας.

Πριν την πορεία προς το ΥΠΕΘΟ, οι εργαζόμενοι του ΟΔΔΥ πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του Οργανισμού στην Ομόνοια. Εκεί παραβρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μήτσος Κωστόπουλος,ο οποίος, μιλώντας στους εργαζόμενους κατήγγειλε την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που "παραδίδει το φιλέτο της δημόσιας περιουσίας σε αετονύχηδες ιδιώτες" και κάλεσε τους εργαζόμενους να συνεχίσουν το ίδιο δυναμικά και συσπειρωμένοι τον αγώνα τους για να "μείνει ο ΟΔΔΥ στο δημόσιο, αλλά και για την ανατροπή αυτής της πολιτικής". Στη συγκέντρωση, επίσης, χαιρέτισε εκ μέρους του ΣΥΝ ο Π. Λαφαζάνης.

Στις 12:30 το μεσημέρι στο χώρο της συγκέντρωσης των εργαζομένων του ΟΔΔΥ έφτασαν οι εργαζόμενοι του ΟΣΚ και μαζί, με συνθήματα όπως: "Αυτή η περιουσία είναι του λαού και όχι τσιφλίκι του κάθε υπουργού", πορεύτηκαν στο ΥΠΕΘΟ. Εκεί συνάντησαν τον γγ του υπουργείου κ. Παπαϊωάννου, ο οποίος προσπάθησε να καθησυχάσει τους εργαζόμενους ότι δε θα χαθούν θέσεις εργασίας από την ιδιωτικοποίηση των οργανισμών.

Σήμερα στις 11:30 οι εργαζόμενοι του ΟΣΚ στα πλαίσια των 5νθήμερων κυλιόμενων απεργιών, πραγματοποιούν συγκέντρωση και πορεία στο υπουργείο Παιδείας που θα παραβρεθούν και οι εργαζόμενοι του ΟΔΔΥ, ενώ σε ένδειξη συμπαράστασης, στάση θα πραγματοποιήσουν και οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Παιδείας.

Νωρίτερα ο Σύλλογος Μονίμου Προσωπικού ΟΣΚ είχε δώσει συνέντευξη Τύπου, όπου επισημάνθηκε ο κίνδυνος να ανατραπούν οι εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων και να μετατραπούν τα σχολεία σε εμπόρευμα που θα ακριβοπληρώνουν οι εργαζόμενοι γονείς, αν μετατραπεί ο Οργανισμός σε Ανώνυμη Εταιρία.

Τη συμπαράστασή τους εξέφρασαν στους εργαζόμενους εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων που συμμετείχαν στη συνέντευξη, καθώς και ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Αθήνας της ΝΑΣ Χ. Λαζαρίδης,ο οποίος ενημέρωσε τους εργαζόμενους ότι την ερχόμενη Τρίτη το Νομαρχιακό Συμβούλιο θα συζητήσει το θέμα του ΟΣΚ, μετά από σχετική αίτηση της ΝΑΣ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ