Πέμπτη 4 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στάση στο μέταλλο για το ΕΤΕΜ

Συγκέντρωση στις 12.30 μμ στην πλατεία Κλαυθμώνος, καθώς οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην ένταξη του επικουρικού τους ταμείου στο ΙΚΑ - ΤΕΑΜ

Τετράωρη πανελλαδική στάση εργασίας από τις 11πμ μέχρι τις 3μμ έχει κηρύξει για σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Μετάλλου,διαμαρτυρόμενη για την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη συγχώνευση του Επικουρικού Ταμείου Μετάλλου στο ΙΚΑ - ΤΕΑΜ. Στα πλαίσια της στάσης, οι μεταλλεργάτες της Αττικής θα κάνουν συγκέντρωση στις 12.30μμ στην πλατεία Κλαυθμώνος.Σε προσυγκέντρωση, στις 11πμ στον ηλεκτρικό σταθμό Πειραιά, καλούν το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, το σωματείο των αμμοβολιστών και επιχειρησιακά σωματεία μετάλλου της περιοχής.

Στην ανακοίνωση της ΠΟΕΜ χαρακτηρίζεται "προβληματικό" το ΙΚΑ - ΤΕΑΜ και εκτιμάται ότι η συγχώνευση θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των επικουρικών συντάξεων και των παροχών. Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τις προτάσεις του υφυπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων για τους όρους ένταξης στο ΙΚΑ - ΤΕΑΜ, θα παγώσουν για κάποιες πενταετίες οι συντάξεις 40.000 συνταξιούχων μεταλλεργατών, όταν μάλιστα οι τελευταίοι έχουν να πάρουν αύξηση εδώ και τέσσερα χρόνια! Εκτιμάται ότι το ΕΤΕΜ δεν είναι προβληματικό Ταμείο και πως έχει οδηγηθεί σε οικονομική ασφυξία εξαιτίας της άρνησης της κυβέρνησης να θεσμοθετήσει την υποχρεωτική ασφαλιστική ενημερότητα των επιχειρήσεων μετάλλου, διευκολύνοντας έτσι εισφοροδιαφυγή δεκάδων δισ. δραχμών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ