Πέμπτη 4 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πανσυνταξιουχική κινητοποίηση σήμερα

Παναττική συγκέντρωση στις 10πμ στην πλατεία Κάνιγγος και συγκεντρώσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας. Αίτημα αιχμής, η έκτακτη ενίσχυση με μια σύνταξη. Συντονιστική Επιτροπή: "Δε θα σας επιτρέψουμε να μας αφανίσετε"

Στους δρόμους κατεβαίνουν και πάλι σήμερα οι συνταξιούχοι σε όλη τη χώρα- με απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Συνταξιουχικών Οργανώσεων Ελλάδας - διαμαρτυρόμενοι για τις συντάξεις πείνας και αντιδρώντας στο πρώτο πακέτο αντιασφαλιστικών μέτρων που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση το αμέσως επόμενο διάστημα. Οι συνταξιούχοι της Αττικής πραγματοποιούν συγκέντρωση στις 10πμ στην πλατεία Κάνιγγος και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας. Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιείται πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στις 10.30πμ στο Εργατικό Κέντρο της πόλης.Στην Καβάλα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 10πμ στο Εργατικό Κέντρο της πόλης.

Αίτημα αιχμής των συνταξιούχων είναι η έκτακτη οικονομική ενίσχυσή τους, ισόποση με μια σύνταξη και μέχρι του ποσού των 200.000 δραχμών,ώστε να αμβλυνθούν οι βαρύτατες απώλειες που υπήρξαν από την υποτίμηση της δραχμής. Απώλειες, που προστέθηκαν στη συνεχή δραματική συρρίκνωση των συντάξεων από τις πολιτικές λιτότητας και την αποσύνδεσή τους από τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Παράλληλα, θα εκφράσουν την αντίθεσή τους στην προώθηση του πρώτου πακέτου αντιασφαλιστικών μέτρων, με το οποίο προωθείται η καταλήστευση των αποθεματικών των Ταμείων που ανέρχονται στα 5 - 6 τρισ. δρχ., η ενοποίηση ομοειδών Ταμείων με στόχο την εξομοίωση των παροχών που προσφέρουν προς τα κάτω και η δρομολόγηση της κατεδάφισης του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος.

Σε ανακοίνωσή της η ΣΕΑ επισημαίνει πως ο δρόμος προς την ΟΝΕ δεν πρόκειται να αφήσει τίποτα όρθιο από δικαιώματα συνταξιούχων και εργαζομένων και τονίζει: "εμείς οι συνταξιούχοι δε θα επιτρέψουμε οι επιλογές των ευρωπαϊκών πολυεθνικών, των βιομηχάνων, των τραπεζιτών και των εφοπλιστών να μας αφανίσουν ως ανθρώπους".

Ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων Αθήνας με ανακοίνωσή του, καλεί σε μαζική συμμετοχή στην παναττική συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος για "να διαδηλώσουμε - σημειώνει - ενάντια στην άγρια επίθεση του μεγάλου κεφαλαίου κατά της πενιχρής μας σύνταξης και των κοινωνικοασφαλιστικών κατακτήσεων συνταξιούχων και εργαζομένων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα". Επίσης καλεί τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ να εγκαταλείψουν τον "κοινωνικό διάλογο" και να οργανώσουν τον αγώνα κατά της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ