Πέμπτη 4 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
"ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΜΠΟΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ"
Η απειλή έρχεται από την κυβερνητική πολιτική

Την άμεση αντίδραση της "Αγωνιστικής Ενότητας Εμπόρων Θεσσαλονίκης" προκάλεσε η απαράδεκτη ανακοίνωση της πλειοψηφίας του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ), που ούτε λίγο - ούτε πολύ, συνεχίζοντας την προσφιλή τακτική της υπονόμευσης των αγώνων των εργαζομένων και του λαού, ρίχνει την ευθύνη για την πτώση του τζίρου της αγοράς στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης.

Η "Αγωνιστική Ενότητα Εμπόρων" καταγγέλλει την πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΣΘ, πως, αντί να αγωνιστεί από κοινού για την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων με όλα εκείνα τα κοινωνικά στρώματα που πλήττονται από την οικονομική πολιτική της λιτότητας, της ανεργίας, της ασύδοτης λειτουργίας μονοπωλίων και πολυκαταστημάτων, ουσιαστικά στρέφεται εναντίον όσων αγωνίζονται για το δικαίωμά τους στη δουλιά και αντιστέκονται στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Χαρακτηριστικά αναφέρει σε ανακοίνωσή της: "Η πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΣΘ προσπαθεί να κάμψει την αγωνιστικότητα όλων αυτών που αποτελούν την αγοραστική δύναμη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και καταστημάτων. Ο μικρομεσαίος εμπορικός κόσμος δεν κινδυνεύει από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, αλλά από την πολιτική αφανισμού, κυβέρνησης και ΕΕ, που στηρίζει η πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΣΘ, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα μιας χούφτας μεγαλεμπόρων και μεγαλοεπιχειρηματιών".

Επίσης, η "Αγωνιστική Ενότητα Εμπόρων" σημειώνει πως ο ρόλος του συνδικαλιστικού κινήματος είναι η ανατροπή αυτής της πολιτικής, που εκπορεύεται από την ΕΕ και οδηγεί στη συρρίκνωση και το κλείσιμο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, και καταλήγει: "Αυτή η αντιλαϊκή πολιτική θα ανατραπεί με αγώνες διαρκείας. Με την αλλαγή των συσχετισμών μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα, με τη συγκρότηση μετώπου με όλους όσοι θίγονται από την εφαρμογή της, που θα έχει στόχο την ισχυροποίηση του αντιμονοπωλιακού ρεύματος".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ