Πέμπτη 4 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Εφυγε" ο Γ. Λοβέρδος

Την τελευταία του πνοή άφησε χτες, στα 41 του χρόνια, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), Γιάννης Λοβέρδος, κουρασμένος από την πολύμηνη μάχη με την επάρατο νόσο.

Ο Γιάννης Λοβέρδος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957. Ηταν πτυχιούχος της Σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων των ΚΑΤΕΕ - ΤΕΙ Αθήνας. Εργαζόταν στο Δημοτικό Νοσοκομείο "Ελπίς" από το 1986. Την περίοδο 1977 - '83 ήταν πρόεδρος του Συλλόγου Σπουδαστών Σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων των ΚΑΤΕΕ Αθήνας και μέλος του πενταμελούς προεδρείου της Εθνικής Σπουδαστικής Ενωσης Ελλάδας. Το 1985 - '87 ήταν πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Τεχνολόγων Τροφίμων και το 1987 - '96 ήταν πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του "Ελπίς". Το 1988 εκλέχτηκε μέλος του ΔΣ της ΠΟΕΔΗΝ και το Νοέμβρη του 1995 πρόεδρος της Ομοσπονδίας. Ηταν μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ (από το 1989).

Με ανακοίνωσή της, η ΠΟΕΔΗΝ εκφράζει τη θλίψη των εργαζομένων στα Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Ιδρύματα Προνοίας και το ΕΚΑΒ για το θάνατο του συναδέλφου τους. Ανακοίνωση εξέδωσε και η ΑΔΕΔΥ, με την οποία συλλυπείται την οικογένειά του.

Τη βαθιά θλίψη του για την απώλεια του Γιάννη Λοβέρδου, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο υπουργός Υγείας - Πρόνοιας Κ. Γείτονας.

Η κηδεία του Γιάννη Λοβέρδου θα γίνει αύριο, και ώρα 4 μμ, στο Α Νεκροταφείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ