Πέμπτη 4 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Θέσεις ζωής για το Κρατικό Αθήνας

Οι φορείς του νοσοκομείου ζητούν την άμεση πρόσληψη 310 ατόμων και ένα πενταετές πρόγραμμα επενδύσεων

Με μια συγκροτημένη πρόταση που αποτελούν θέσεις ζωής για το Κρατικό Νοσοκομείο "Γ. Γεννηματάς" εμφανίστηκαν χτες οι φορείς του νοσοκομείου σε ημερίδα που έγινε στο Κρατικό Νοσοκομείο, όπου συμμετείχαν και εκπρόσωποι των κομμάτων.

Η πρόταση που παρουσιάστηκε μεταφράζεται σε τρία αιτήματα:

  • Την πρόσληψη εντός του επόμενου τριμήνου 200 νοσηλευτών, 40 τεχνολόγων ιατρικών εργαστηρίων, 20 τεχνικού προσωπικού, 30 προσωπικού υποστήριξης (τραπεζοκόμων κλπ.) και 20 γραμματέων νοσηλευτικών τμημάτων.
  • Τη λήψη μέτρων για την πρόσβαση των πολιτών, τη χρήση των υπηρεσιών και την αναβάθμιση της φιλοξενίας των αρρώστων στο νοσοκομείο.
  • Την ανανέωση της κτιριακής υποδομής με ριζική αναμόρφωση του Τμήματος των Επειγόντων Περιστατικών και τη δημιουργία ενός σύγχρονου συγκροτήματος χειρουργείων και αποστείρωσης.

Για την υλοποίηση των παραπάνω προτάσεων χρειάζονται και επενδύσεις διάρκειας πέντε ετών και συνολικού ύψους πέντε δισ. δραχμών.

Αν μέχρι την 1.9.1998 το υπουργείο δεν ανταποκριθεί στα αιτήματά τους, τότε το νοσοκομείο θα σταματήσει τις εισαγωγές των ασθενών και "θα κλείσει μέχρι να συνειδητοποιήσουν οι αρμόδιοι την ανάγκη λήψης και υλοποίησης των συγκεκριμένων μέτρων", όπως είπε ο Σπ. Παπασπύρου,εκ μέρους του Συλλόγου των Εργαζομένων.

Οι ομιλίες

Την ανάγκη της πάλης των εργαζόμενων στα δημόσια νοσοκομεία μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, για να υπάρξει ένα σύστημα υγείας το οποίο θα αποτελεί κοινωνικό αγαθό, τόνισε ο Β. Σγουραμάνης,υπεύθυνος του Τμήματος Υγείας της ΚΕ του ΚΚΕ.

"Το ΚΚΕ, σημείωσε, διαφωνεί ριζικά με την κυβερνητική πολιτική, εφόσον το σύστημα υγείας δεν πρέπει να καθορίζεται από τους νόμους της αγοράς, αλλά αποτελεί κοινωνικό αγαθό. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να παλέψουν για αύξηση των κρατικών δαπανών για την υγεία. Να καταδικάσουν την κυβερνητική πολιτική συγχώνευσης των νοσοκομείων και τα άλλα κόμματα που ουσιαστικά ενισχύουν τις θέσεις της κυβέρνησης".

Ο Μ. Τσουρούλας,μέλος του ΔΣ του νοσοκομείου, τόνισε: "Η κατάσταση στο νοσοκομείο μας είναι δραματική. Γι' αυτό όμως φταίει η έλλειψη πολιτικής βούλησης που χαρακτηρίζει την κυβέρνηση. Το νοσοκομείο θα τους βόλευε να ιδιωτικοποιηθεί. Εμείς, όμως, θα το κρατήσουμε είτε το θέλουν είτε όχι".

Ο Γ. Ζώγκος,πρόεδρος του νοσοκομείου, αφού αναφέρθηκε εν συντομία στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γενικό Κρατικό, τόνισε ότι τα προβλήματα που ανέφεραν οι εργαζόμενοι, έχουν ήδη καταγραφεί και τεθεί υπόψη του υπουργού.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Νοσοκομείου, κ. Τριτάκης είπε ότι η Επιτροπή θα συνταχθεί με το σύνολο των φορέων του νοσοκομείου, που πρέπει να τύχει άλλης αντιμετώπισης.

Ο Κ. Στριγγάρης,διευθυντής ιατρικής, τόνισε: "Ως διεύθυνση ιατρικής υπηρεσίας θα συμπαρασταθούμε στα αιτήματα των εργαζομένων" και επισήμανε ότι λείπουν τουλάχιστον 200 νοσηλευτές από το Γενικό Κρατικό.

Στην εκδήλωση μίλησαν οι βουλευτές Θ. Γιαννόπουλος (ΝΔ) και Μ. Μουσταφά (ΣΥΝ) και ο Π. Μαντάς εκπρόσωπος του ΔΗΚΚΙ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διαδήλωσαν για τη Δημόσια Υγεία (2011-01-28 00:00:00.0)
Πλήττονται η Υγεία και ασφαλιστικά δικαιώματα (2008-07-03 00:00:00.0)
Κρατική υποχρέωση η προστασία της υγείας (2005-12-09 00:00:00.0)
Επικίνδυνοι πειραματισμοί σε βάρος των ασφαλισμένων (2001-01-20 00:00:00.0)
Ψήφος αγώνα για τη δημόσια υγεία (1998-09-26 00:00:00.0)
"Πάσχει" από έλλειψη προσωπικού και χρέη (1998-06-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ