Πέμπτη 4 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Χαρούμενη Πόλη ΑΕ"

Πιστή στον ευρωπαϊκό της προσανατολισμό και την προβολή της ικανότητας απορρόφησης κοινοτικών κονδυλίων ως την "πανάκεια" για κάθε ζήτημα, η στηριζόμενη από ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ υποψήφια δήμαρχος Αθήνας, Μαρία Δαμανάκη, πρότεινε τη δημιουργία φορέα διαχείρισης του χώρου στο Γκάζι, ικανού να ενεργοποιεί φορείς με τεχνογνωσία και να δίνει μεγαλύτερες δυνατότητες απορρόφησης πόρων από κοινοτικά προγράμματα. Ο φορέας αυτός, προτείνει να λειτουργεί ως ανώνυμη εταιρία, σχήμα, που προβάλλει ως "εγγύηση" για τη διατήρηση της ιστορικής ταυτότητα του χώρου στο Γκάζι.

Οι όποιες ανησυχίες της για την αξιοποίηση του χώρου εξαντλήθηκαν στη δημιουργία στο χώρο κάποιων Κέντρων (Πληροφόρησης, Επιστήμης και Τεχνολογίας, Πολιτισμού και Αναψυχής), Πολυδύναμου Βιομηχανικού και Παιδικού Μουσείου - είναι οι νέες χρήσεις, που έχουν, ήδη, καθοριστεί από το Δήμο Αθηναίων - χωρίς, όμως, να διευκρινίσει πώς και αν θα συμμετέχουν στις δραστηριότητες αυτών, οι κάτοικοι.

Η τύχη των γειτονιών γύρω από το χώρο στο Γκάζι δεν αποτελούν μέρος των ανησυχιών και αναφορών της Μ. Δαμανάκη. Ε, εντάξει, μουσουλμάνοι και κάποιοι φτωχοί Ελληνες είναι! Αλλωστε, "εμείς θέλουμε την πόλη χαρούμενη" - σύνθημα της διακήρυξης του συνδυασμού που στηρίζει την Μ. Δαμανάκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ