Πέμπτη 4 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 55
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Τον μάγεψαν οι Σειρήνες του ΝΒΑ
  • Ο Π. Στογιάκοβιτς άφησε τον ΠΑΟΚ για τους Σακραμέντο Κινγκς
  • Κοντά στον ΠΑΟΚ ο Σιγάλας

Αποχαιρετάει τη Θεσσαλονίκη που αγάπησε ο Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς. Ο Σέρβος, για λογαριασμό του οποίου το 1995 "κινητοποιήθηκε" ολόκληρο το Υπουργικό Συμβούλιο, προκειμένου να αγωνιστεί ως Ελληνας, πήρε τη μεγάλη απόφαση να διαβεί τον Ατλαντικό. Ο ΠΑΟΚ έκανε ό,τι μπορούσε για να τον κρατήσει. Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν, του πρότεινε 1,5 δισ. δρχ. για συμβόλαιο τριών χρόνων. Οπως όμως υποστήριξε ο Ιταλός μάνατζερ του παίκτη, "ήταν ειλημμένη απόφαση". Προτίμησε να φορέσει τη φανέλα των Σακραμέντο Κινγκς, οι οποίοι το 1995 τον είχαν επιλέξει στο Νο 14 του ντραφτ και πέρσι τον βοήθησαν με δικά τους έξοδα να ξεπεράσει το σοβαρό τραυματισμό, που τον άφησε για έξι μήνες εκτός γηπέδων. "Ο Πέντζα δεν είχε τη δύναμη να πει "όχι" στο ΝΒΑ, καθώς το Σακραμέντο σκοπεύει να χτίσει γύρω από αυτόν μια νέα ομάδα", υπογράμμισε ο μάνατζέρ του. Ο ίδιος ο παίκτης έκανε λόγο για ανάμεικτα συναισθήματα. Στη Θεσσαλονίκη ανδρώθηκε ως παίκτης, απέκτησε φίλους, αλλά το ΝΒΑ ήταν γι' αυτόν μια μεγάλη πρόκληση.

Ο Στογιάκοβιτς ξεκίνησε την καριέρα του σε μια μικρή ομάδα της Κροατίας. Ο εμφύλιος τον βρήκε μετανάστη στο Βελιγράδι, όπου αγωνίστηκε στον Ερυθρό Αστέρα σε ηλικία 16 χρόνων. Το 1994 ο ΠΑΟΚ, με εισήγηση του Ντ. Ιβκοβιτς, πλήρωσε 900.000 δολάρια για να τον φέρει στη Θεσσαλονίκη. Απέκτησε ελληνικό διαβατήριο με το όνομα Κίνης και αγωνίστηκε στα τρία τελευταία πρωταθλήματα. Μέλος της εθνικής ομάδας της Γιουγκοσλαβίας, θα φορέσει πλέον χωρίς προβλήματα τη φανέλα των "Πλάβι" στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Αθήνας.

Η αποχώρηση του κορυφαίου παίκτη στο φετινό πρωτάθλημα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΑΕ, Απ. Αλεξόπουλο, "ανοίγει το δρόμο για την απόκτηση του Γ. Σιγάλα". Ο παίκτης αποτελεί παρελθόν για την Ολίμπια Μιλάνο και αναζητεί ομάδα προκειμένου να επιστρέψει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Στην ΑΕΚ δε θέλει να πάει καθώς αποχώρησε ο Ιωαννίδης, στον Ολυμπιακό δεν τον θέλει η διοίκηση και ο ίδιος διαφωνεί προς το παρόν με τον ΠΑΟΚ μόνο στο οικονομικό. Οι ετήσιες αποδοχές που αρχικά απαίτησε ξεπερνούσαν τα 200 εκατ. δρχ., όμως η αποχώρηση του Στογιάκοβιτς δημιουργεί νέα δεδομένα. Για έναν ακόμα χρόνο θα αγωνίζεται στον ΠΑΟΚ ο Ισπανός Μοράλες, που χτες ανανέωσε το συμβόλαιό του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ