Πέμπτη 4 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 55
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Λόγω ασυμφωνίας χαρακτήρων...

Χώρισαν και επίσημα χτες Ιωαννίδης και ΑΕΚ

"Περάσαμε μαζί δύο χρόνια. Η ομάδα θα συνεχίσει το δρόμο της κι εγώ... γεια χαρά". Ετσι απλά και χωρίς συναισθηματική φόρτιση, ο Γ. Ιωαννίδης αποχαιρέτησε την ΑΕΚ. Είχε προηγηθεί δίωρη συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της ΚΑΕ Γ. Γρανίτσα, όπου αποφασίστηκε η λύση της συνεργασίας κοινή συναινέσει. "Δεν αισθάνομαι καμία πικρία. Απλώς, μετά τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες είκοσι μέρες, δεν υπήρχε περίπτωση να συνεχίσω" υπογράμμισε.

Δύο χρόνια και είκοσι μέρες λοιπόν. Η βεντέτα με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού στο τρίτο παιχνίδι της ημιτελικής φάσης των πλέι οφ, αποδείχτηκε γροθιά στις σχέσεις των δύο πλευρών. Ο αντιπρόεδρος της ΑΕΚ έκανε λόγο χτες και πάλι για διαφορά φιλοσοφίας. "Ο Γιάννης έχει έντονο χαρακτήρα. Εμείς πιο ήπιο. Ούτε αυτός μπορούσε ν' αλλάξει, ούτε εμείς. Χωρίσαμε σαν φίλοι", τόνισε.

Στο διάστημα των δύο χρόνων, ο Γ. Ιωαννίδης οδήγησε την ΑΕΚ σε πέντε φάιναλ φορ και τρεις τελικούς, χωρίς να κερδίσει κανέναν τίτλο. Θρίαμβος και αποτυχία συνάμα.

Τέλος εποχής λοιπόν για τον Γ. Ιωαννίδη, που μάλλον θα μείνει χωρίς εργασία τη φετινή περίοδο, εκτός κι αν υπάρξει πρόταση από το εξωτερικό, ή ενδώσει στις πιέσεις να επιστρέψει στον Αρη. Οσο για την ΑΕΚ, οι παράγοντές της δεν ανησυχούν. Με προϋπολογισμό που αγγίζει τα 3 δισ. δρχ. ο προπονητής δεν είναι το άπαν. Είναι απλώς ένα πολύτιμο εργαλείο. Ο Γ. Γρανίτσας διαρρήγνυε χτες τα ιμάτιά του, ότι δεν έχουν πλησιάσει κανέναν προπονητή. Το περιβάλλον του συλλόγου θεωρεί πάντως δεδομένη την πρόσληψη του Ντρ. Σάκοτα. Εκτός κι αν προτιμηθεί ο Γ. Καλαφατάκης, ώστε η ομάδα να παραμείνει σε ελληνικά χέρια, ή προτιμηθεί ο Σέρβος Βλ. Πέσιτς που διαθέτει μεγαλύτερο όνομα στον ευρωπαϊκό χώρο.

Στο μεταξύ όποιον προπονητή κι αν αποκτήσει η ΑΕΚ, το πρώτο παιχνίδι της νέας περιόδου θα το δώσει σε ουδέτερο γήπεδο. Ο αθλητικός δικαστής τιμώρησε την έδρα της με αποκλεισμό μιας αγωνιστικής, επειδή τη φετινή περίοδο συμπλήρωσε πέντε επιπλήξεις. Παράλληλα τιμωρήθηκε με χρηματικό πρόστιμο 1.500.000 δρχ. για τη συμπεριφορά οπαδών της στο τελευταίο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

Γ. Γ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ