Πέμπτη 4 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 55
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
"Να εναντιωθούμε στις πολυεθνικές"

Εκκληση του Δ. Μουρίκη στο ΔΣ της ΕΠΟ

Μπροστά στις ευθύνες τους έβαλε χτες τα υπόλοιπα μέλη στο ΔΣ της ΕΠΟ ο Δ. Μουρίκης, αναφορικά με το νέο αλλά και επικίνδυνο φαινόμενο της εισόδου πολυεθνικών εταιριών στο ελληνικό ποδόσφαιρο. "Η είσοδος των πολυεθνικών ανοίγει νέα σελίδα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Πρώτη τ' αντιμετώπισε η ΑΕΚ αλλά απ' τις επιπτώσεις θα επηρεαστούν και άλλες ομάδες", ανέφερε.

Μ' αφορμή τις αποφάσεις της ΟΥΕΦΑ για συμμετοχή σε κάθε ευρωπαϊκή διοργάνωση μιας μόνο ομάδας από αυτές που έχουν κοινό ιδιοκτήτη, ο Δ. Μουρίκης αναρωτήθηκε: "Πώς θα γίνεται αυτό; Με βάση τη βαθμολογία τους, την εθνική βαθμολογία ή θα επιλέγει η πολυεθνική ανάλογα με το συμφέρον της;". Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σ. Αλημίσης, παραδέχτηκε πως το θέμα απασχολεί σοβαρά την ευρωπαϊκή και παγκόσμια συνομοσπονδία. Οι περισσότερες παράμετροί του θα συζητηθούν στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής που θα συγκαλέσει η ΦΙΦΑ στις 9 Ιούνη στο Παρίσι.

Ο Δ. Μουρίκης επισήμανε ότι η Νομική Υπηρεσία της ΕΠΟ πρέπει να μελετήσει το συμβόλαιο SόE - ENIC, αν ολόκληρο ή μέρη του αντιτίθεται στην υφιστάμενη νομοθεσία και αν έχει κατατεθεί στην ΕΠΑΕ. Καταλήγοντας την τοποθέτησή του ο Δ. Μουρίκης τόνισε: "Πρέπει να εναντιωθούμε στην είσοδο των πολυεθνικών. Με την εγγύηση του δημοσίου να βρεθεί τρόπος ώστε με τις υπάρχουσες συνθήκες να σταματήσει η άλωση του ελληνικού ποδοσφαίρου".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ