Σάββατο 6 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΤΑΚΤΟΙ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
Στους βουλευτές ρίχνει το μπαλάκι η κυβέρνηση
  • Αρνείται να αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία ο υφυπουργός Εσωτερικών και καλεί τους βουλευτές να καταθέσουν σχετική τροπολογία
  • Απ. Τασούλας: Μέχρι τώρα δεν πέρασε καμία νομοθετική ρύθμιση με πρωτοβουλία των βουλευτών

Αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες της η κυβέρνηση για το θέμα τωνσυμβασιούχων υπαλλήλων του Δήμου Πειραιά, που για μία ακόμα φοράχρησιμοποιούνται ως όμηροι στα πολιτικά παιχνίδια που υπηρετούν εκλογικέςεπιδιώξεις.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών Λ. Παπαδήμας αρνήθηκε χτες στη Βουλή ναδεσμευτεί για τη λύση του προβλήματος, καλώντας τους βουλευτές νακαταθέσουν σχετική τροπολογία την οποία το υπουργείο θα δεχτεί.

Το θέμα ήρθε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Απ.Τασούλα,με την οποία κλήθηκε η κυβέρνηση να δώσει πολιτική λύση και ναδιασφαλίσει το εργασιακό καθεστώς, που να είναι σύμφωνο με τις ανάγκες πουαυτοί οι εργαζόμενοι καλύπτουν.

Ο Λ. Παπαδήμας είπε ότι με βάση το νόμο, το υπουργείο δεν μπορεί ναδώσει διοικητική λύση για την τακτοποίηση των εκτάκτων, καθώς το ΑνώτατοΣυμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) έκρινε παράνομες τις αποφάσεις τουΔημοτικού Συμβουλίου Πειραιά για τις προσλήψεις των υπαλλήλων. Ως εκ τούτουκάλεσε τους βουλευτές να καταθέσουν τροπολογία για τους έκτακτουςυπαλλήλους όλων των δήμων, ενώ υπέδειξε και τη δικαστική οδό για τουςεργαζόμενους, προκειμένου να διεκδικήσουν κάποια απόφαση που θα τους έδινετη δυνατότητα να επανέλθουν στη δουλιά τους.

Οσον αφορά το θέμα της καθαριότητας των δήμων, είπε ότι "ο κάθε δήμοςέχει τη δυνατότητα να κινήσει διαδικασία πλήρωσης των κενών οργανικών τουθέσεων σε ανταποδοτικές υπηρεσίες. Εάν αυτό δεν το θέλει και θέλει να πάρειεποχικό προσωπικό και ζητήσει την έγκριση θέσεων εποχικού προσωπικού, τουπουργείο Εσωτερικών θα κινήσει τη διαδικασία για να καλύψει τησυγκεκριμένη ανάγκη".

Ο Απ. Τασούλας στην τοποθέτησή του είπε ότι στους δήμους της χώραςυπάρχουν εργαζόμενοι που δουλεύουν σε αντικείμενα με πάγιες και διαρκείςανάγκες και προσλαμβάνονται με διάφορους τρόπους για να τους έχουν οικυβερνήσεις στο χέρι.

Σχολιάζοντας τη λύση που πρότεινε ο υφυπουργός, είπε ότι είναι "δρόμοςμακρύς και στενά παπούτσια" και τόνισε:

"Τη νομοθετική ρύθμιση εσείς πρέπει να την κάνετε και όχι να γίνει μεπρωτοβουλία βουλευτών. Μη ρίχνετε το μπαλάκι. Ξέρετε να πέρασε ποτέ καμίανομοθετική ρύθμιση με πρωτοβουλία των βουλευτών;".

Είπε επίσης ότι η δικαστική οδός δεν είναι λύση και τόνισε: "Αφήστε στηνάκρη τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές. Αφήστε τους εργαζόμενους, μηντους εμπλέκετε σε αυτήν την ιστορία, μην τους ταλαιπωρείτε. Δε φταίνε οιεργαζόμενοι που τους φέρνουν γύρω και τους ξεροτηγανίζουν και τουςυπόσχονται πολλά".

Στον υφυπουργό Εσωτερικών

Οι εργαζόμενοι του Δήμου Πειραιά, μαζί με το Δημοτικό Συμβούλιο θαεπισκεφθούν την ερχόμενη βδομάδα τον υφυπουργό Εσωτερικών ΛάμπροΠαπαδήμα,με αίτημα να μετατραπεί άμεσα η σχέση εργασίας των 437 σεαορίστου χρόνου, όπως ήδη δύο φορές έχει αποφασίσει ομόφωνα το ΔημοτικόΣυμβούλιο και σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση με νομοθετική ρύθμιση να λύσειτο θέμα όλων των άλλων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Νασημειωθεί ότι στη χτεσινή ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου γιαπρώτη φορά μπήκε καθαρά το θέμα των ευθυνών της κυβέρνησης για την ομηρίατων εργαζομένων, κατόπιν της επιμονής του κομμουνιστή δημοτικού συμβούλουΚώστα Τζατζάνη.

Ο κομμουνιστής δημοτικός σύμβουλος της Κίνησης "Πειραιάς - Αναγέννηση"επισήμανε την πολιτική των διακρίσεων και των πελατειακών σχέσεων πουυπάρχει στον ίδιο το νόμο, πολιτική που εφάρμοσε πιστά ο δήμαρχος ΣτέλιοςΛογοθέτης.Από τη συζήτηση φάνηκε ότι σήμερα οι εργαζόμενοι είναι όμηροικαι των δύο ομάδων του ΠΑΣΟΚ, η δε λύση του προβλήματος σχετίζεται άμεσα μετη μεταξύ τους διαπάλη, τόνισε ο Κ. Τζατζάνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ